Bajnokok Ligája

Mourinho Pochettino örömkönnyeiről mondott véleményt

Amszterdam, 2019. május 8. Mauricio Pochettino, a Tottenham Hotspur vezetőedzője ünnepel, miután csapata a rendes játékidő hosszabbításában lőtt góllal 3-2-re legyőzte az Ajax Amsterdamot a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágó mérkőzésén az amszterdami Johan Cruyff Arenában 2019. május 8-án. MTI/AP/Martin Meissner
A Liverpool után a Maurício Pochettino által dirigált Tottenham is csodát tett a Bajnokok Ligája elődöntőjében, így angol finálét rendeznek Madridban a legrangosabb európai kupasorozatban.

A mérkőzés lefújása után a Spurs argentin menedzsere nagy sprint után a gyepre térdelt és örömében elsírta magát. José Mourinho, aki edzői pályafutása alatt nem egyszer élt át hasonló pillanatokat, teljesen természetesnek ítélte, hogy kollégája totálisan figyelmen kívül hagyta a körülötte lévő kamerák tucatjait, és kiengedte magából a felgyülemlett feszültséget és boldogságot.

„Az embereknek fogalma sincs arról, hogy mit érzünk ilyenkor, hogy mennyire is fontosak nekünk és azoknak, akik szeretnek minket az ilyen mérkőzések. A szurkolók gyakran feltételezik azt, hogy nekik fontosabb egy-egy mérkőzés, mint nekünk. Hogy mindez arról szól, ha nyerünk, akkor örülünk, ha vesztünk, akkor szomorkodunk. Fogalmuk sincs arról, hogy mi mi történik a színfalak mögött. Alapvetően mi magányos emberek vagyunk egy olyan világban, amelyben belőlünk táplálkoznak” – magyarázta a portugál szakember, aki a BeIN Sports szakkommentátoraként működött közre a Bajnokok Ligája-elődöntőiben.

Azt is elmondta, hogy szerinte Pochettino miért sírhatta el magát.

„A könnyek mindannak a kinyilatkoztatásai, ami ilyenkor felgyülemlik az emberben. A családjára és az emberekre gondol, akik kedvelik, szeretik őt. Teljesen normális, hogy egy ember sír ilyenkor. Egy gyönyörű formája annak, hogy mi edzők megmutathassuk a világnak, számunkra igenis többet jelent egy ilyen mérkőzés, mint az egyszeri szurkolónak”- mondta empatikusan Mourinho.

További hírek