Musorujsag
Élő Eredmények
 

Az UEFA elnöke is az egekig magasztalta a BL-elődöntőket

m4sport.hu
A szlovén sportember szerint az elődöntők két visszavágója megmutatta, hogy a labdarúgásban semmi sem lehetetlen.
Aleksander Ceferin - fotó: EPA/Facundo Arrizabalaga  Aleksander Ceferin – fotó: EPA/Facundo Arrizabalaga

Kedden és szerdán az elődöntők visszavágóival kialakult a labdarúgó Bajnokok Ligája fináléja, melyben két angol csapat, a Liverpool és a Tottenham csap össze. Mindkét visszavágó kiváló mérkőzéseket, hihetetlen fordulatokat hozott.

Nem meglepő, hogy Aleksander Čeferin, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke is elismerően beszél az idei sorozatról. Kiemelte, az elődöntők ismét bizonyították a labdarúgás kiszámíthatatlanságát, hogy semmi sem lehetetlen.

Semmi sem hasonlít egy nagy labdarúgó esemény drámájára és izgalmára. Amit ezen a héten láttunk, igazi futballtörténelem” – mondta a szlovén sportvezető. Nem meglepő, hogy egy roppant izgalmas, a végletekig kiélezett döntőt vár június 1-én Madridban.

A Liverpool és a Tottenham megérdemlik a legnagyobb dicséretet azért, ahogy felálltak a háromgólos hátrányból és kiharcolták a továbbjutást. A szurkolók imádják az ilyen meccseket, és ez a két mérkőzés nagyszerű hírverése volt a Bajnokok Ligájának” – mondta Čeferin a szövetség honlapjának.

Kitért az Európa Liga döntőjére is, ahol szintén két angol csapat, az Arsenal és a Chelsea találkozik Bakuban május 29-én. Mint elmondta, legalább olyan izgalmas meccset vár, mint a BL-döntőben.

További tartalmak