Musorujsag
Élő Eredmények
 

Öt ok, amiért a Liverpool nyeri a BL-döntőt

Öt ok, amiért a Liverpool nyeri a BL-döntőt

m4sport.hu
Június elsején az Atlético Madrid stadionjában rendezik a Bajnokok Ligája 2018/2019-es szezonjának döntőjét, amelyet a Liverpool és a Tottenham vív egymással, és amelyet az M4 Sport és az m4sport.hu is élőben közvetít. A fogadóirodák liverpooli győzelmet jósolnak, mi pedig összegyűjtöttünk öt érvet, amely alátámasztja ezt.

– A Liverpool és a Tottenham kétszer találkozott eddig ebben a szezonban, a Premier League-ben a Vörösök otthon és idegenben is 2–1-re győztek. Jürgen Klopp és Mauricio Pochettino egymás elleni mérlege is a Pool mellett szól: eddigi összesen kilenc összecsapásukon négyszer a német tréner nyert, négy döntetlen született, és csupán egyszer vonulhatott az argentin szakember győzelemmel az öltözőbe.

– A két csapat játékosainak értékét összehasonlítva szintén azt látni, hogy a Pool a BL-döntő esélyese: a Transfermarkt adatai alapján a Liverpool keretének összértéke 950,5 millió euró, míg a Tottenhamé ennél 115 millióval kevesebb, azaz 835,5 millió.

– Jürgen Klopp eddig háromszor jutott edzőként európai kupadöntőbe (a Dortmunddal 2013-ban a Bajnokok Ligájában, míg a Liverpoollal 2016-ban az Európa-ligában, tavaly pedig a BL-ben), és bár mindhármat elvesztette, akkor is nagyobb tapasztalattal rendelkezik a Tottenham edzőjénél abban, hogy hogyan kell „meccselni” egy ilyen téttel bíró fináléban, Mauricio Pochettino ugyanis még nem irányított csapatot nemzetközi kupadöntőben.

– A klubok nemzetközi múltja is a Liverpool mellett szól: a Vörösök ötször nyertek Bajnokcsapatok Európa Kupáját vagy Bajnokok Ligáját, míg az észak-londoniak még soha nem jutottak döntőbe a legrangosabb európai kupasorozatban. A Tottenham 1972-ben és 1984-ben az UEFA-kupát, 1963-ban pedig a Kupagyőztesek Európa Kupáját hódította el. (A Liverpool háromszor nyerte meg az UEFA-kupát.)

– Mivel semleges pályán rendezik a döntőt, az is fontos szerepet játszhat, hogy egyenlő létszám mellett melyik csapat drukkereinek sikerül túlharsogniuk a másik felet. Ezt a versenyt valószíűleg a Vörösök legendás szurkolótábora nyeri.

Amennyiben arra az öt okra kíváncsi, amelyek miatt a Tottenham nyeri a BL-döntőt, kattintson ide!

Borítókép: Liverpool-drukkerek (Fotó: EPA/Peter Powell)

További tartalmak