Musorujsag
Élő Eredmények
 

Öt ok, amiért a Tottenham nyeri a BL-döntőt

Öt ok, amiért a Tottenham nyeri a BL-döntőt

m4sport.hu
Június elsején az Atlético Madrid stadionjában rendezik a Bajnokok Ligája 2018/2019-es szezonjának döntőjét, amelyet a Liverpool és a Tottenham vív egymással, és amelyet az M4 Sport és az m4sport.hu is élőben közvetít. A fogadóirodák liverpooli győzelmet jósolnak, mi pedig összegyűjtöttünk öt érvet, amely boríthatja a papírformát.

– Harry Kane visszatérése nagy lökést adhat a csapatnak. A 25 éves támadó a Manchester City elleni BL-negyeddöntős párharc első mérkőzésén szenvedett bokasérülést, a csodával határos döntőbe jutás után viszont azt mondta, felépülhet a fináléra. Kane eddig 39 tétmérkőzésen 24 gólt szerzett és 6 gólpasszt adott a szezonban, a BL-ben 8 mérkőzésen ötször talált be és egy asszisztot jegyez.

– A Dele Alli és Eriksen nevével fémjelzett középpálya kreatívabb és erősebb a liverpoolinál. Nem véletlen, hogy bár a Pool keretének összértéke 115 millió euróval nagyobb a Tottenhaménél, a középpályán mégis az észak-londoniak az értékesebbek 40 millióval (Tottenham: 288 millió euró; Liverpool: 248 millió euró).

– A szezon előtt senki nem gondolta volna, hogy a Tottenham bejut a Bajnokok Ligája döntőjébe, a csapat így felszabadultan léphet pályára, az esélyesség terhe legalábbis semmiképpen nem fogja megnehezíteni a játékosok dolgát.

– A Tottenham 1950 óta minden évtizedben szerez legalább egy trófeát, márpedig ha a Spurs folytatni akarja ezt a hagyományt, akkor kénytelen lesz megnyerni idén a Bajnokok Ligáját, hiszen 2010 óta semmilyen sorozatban nem végzett az élen.

– Mauricio Pochettino még nem vesztett európai kupadöntőt – a kijelentést persze árnyalja, hogy azért, mert még nem is jutott be soha. Mindenesetre az argentin mester esetében működhet a „szűz kéz nyer” effektus, hiszen míg liverpooli kollégája, Jürgen Klopp már három európai kupadöntőt is elvesztett (a Dortmunddal 2013-ban a Bajnokok Ligájában, míg a Liverpoollal 2016-ban az Európa-ligában, tavaly pedig a BL-ben), Pochettino egyből az első BL-fináléját „behúzhatja”.

Amennyiben arra az öt okra kíváncsi, amelyek miatt a Liverpool nyeri a BL-döntőt, kattintson ide!

Borítókép: A Tottenham öröme a Ajax elleni BL-elődöntő után 2019. május 8-án (Fotó: EPA/Olaf Kraak)

További tartalmak