Bajnokok Ligája

Aprópénzért mondhat le újabb értékéről az Ajax

Az Ajaxnál elismerték, valószínűleg Hakim Ziyech távozik a nyáron, ugyanis nem gördítenek akadályt a klubért sokat tevő játékos továbblépése elé.

A 26 éves marokkói támadó 2016 nyarán a Twentétől érkezett, azóta 40-szer talált be és 61 gólt készített elő, ebből 16-ot, illetve 17-et a mögöttünk hagyott szezonban. Az elmúlt két szezonban a klub legjobb játékosának választották, tavaly már a teljes holland ligáénak is. Idén csapatszinten is megérkeztek a sikerek, bajnoki címet és kupagyőzelmet ünnepelhetett Amsztedamban, míg a Bajnokok Ligájában csak a döntő kapujában állította meg a Tottenham őt és együttesét.

epa07504560 Hakim Ziyech (C) and Dusan Tadic of Ajax  during the Dutch Eredivisie match between Ajax Amsterdam and Excelsior in Amsterdam, Netherlands, 13 April 2019.  EPA/Maurice van Steen

Hakim Ziyech-t (szemben) aligha látjuk jövőre Ajax-mezben (fotó: EPA/Maurice van Steen)

Érdemei elismeréseként az Aajxnál nem akadályozzák meg a távozását, ha nagyobb bajnokság topklubjába szeretné folytatni. A sportigazgató, Marc Overmars is erről beszélt: „Ha nagy csapat hívja, távozni fog. Eddig a Bajnokok Ligájára összpontosított, de számos nagy klub érdeklődik iránta. Megígértük Hakimnek, ha ilyen helyről jön ajánlat, elfogadjuk.”

Hogy mennyire gáláns gesztusról is van szó, azt jól jelzi, hogy sajtóértesülések szerint a szerződésében mindössze 25 millió eurós kivásárlási ár szerepel, azaz ennyiért elviheti a Ziyech-sel kapcsolatba hozott Arsenal, Liverpool, Manchester United, Dortmund vagy Bayern München egyike. Utóbbi állítólag már fel is vette a kapcsolatot az ügynökével.

Az Ajaxból Frenkie de Jong már biztosan a Barcelonánál futballozik tovább, és a csapatkapitány Matthijs de Ligt váltására is jó esély mutatkozik.

További hírek