Musorujsag
Élő Eredmények
 

A Juventus Mourinho szavai ellenére tárt karokkal fogadná Kloppot

A Juventus Mourinho szavai ellenére tárt karokkal fogadná Kloppot

m4sport.hu | Szerző: Pollák Márton
José Mourinho szerint durva lenne, ha a Liverpool menedzsere, Jürgen Klopp a harmadik Bajnokok Ligája-döntőjét is elbukná, sajtóhírek szerint azonban a Juventust ez sem tántorítaná el attól, hogy szerződtesse a német mestert a távozó vezetőedző, Massimiliano Allegri helyére.

A Tottenham–Liverpool Bajnokok Ligája-döntőt az M4 Sport és az m4sport.hu június 1-jén, szombaton 21 órától élőben közvetíti, de a felvezető műsor már 19:30-kor elkezdődik.

A portugál tréner egyszerűen nem tud betelni a Pool német mesterével, egyszer simogatja, máskor páros lábbal száll bele.

Utóbbira példa, mikor a Manchester Unitedtől decemberben menesztett Mourinho talán némi frusztációtól vezérelve – nem lenne szokatlan tőle – burkoltan arra utalt:

– Klopp nem az a típusú edző, aki valaha bármit is nyerne

– irigyli a Vörösök trénerét, mert annak ellenére, hogy semmit nem nyert még, meglehetős nyugalommal ténykedik, ráadásul hagyják is dolgozni.

A Special One ezúttal a június elsejei BL-döntővel kapcsolatban szólalt meg, mondván, egy Tottenham elleni fiaskó már-már kifejezetten kellemetlenül mutatna Klopp önéletrajzában.

Szó se róla, a német edző nem nyerni jár a finálékba, pályafutása hét döntőjéből csak egyet nyert meg, hatot elbukott, ebből hármat az elitligában.

Német Kupa-döntő, 2012, Dortmund – Bayern München 5–2
Bajnokok Ligája-döntő, 2013, Dortmund – Bayern München 1–2
Német Kupa-döntő, 2014, Dortmund – Bayern München 0–2
Német Kupa-döntő, 2015, Dortmund–Wolfsburg 1–3
Angol Ligakupa-döntő, 2016, Liverpool – Manchester City 1–1 (tizenegyesekkel a City nyert)
Európa Liga-döntő, 2016, Liverpool–Sevilla 1–3
Bajnokok Ligája-döntő, 2018, Liverpool – Real Madrid 1–3   

„Ha Jürgen nyer, az hihetetlen eredmény a számára, ha viszont veszít… Tudod, három BL-döntőt bukni azért nagyon, de nagyon kemény dolog” – olvasható a Mourinho nyilatkozata a Talksporton. (Ezzel szemben Mourinho BL-döntős mérlege százszázalékos, 2004-ben a Portóval, 2010-ben az Interrel ült fel az európai klubfutball trónjára.)

A Calciomarecato értesülései szerint azonban Klopp akkor sem maradna munka nélkül, ha ismét kudarcot vallana a BL-döntőben, a Juventus ugyanis szívesen látná a padon.

A torinói vonal csupán annyiból lenne érdekes a német tréner szempontjából, hogy az öt év után távozó Massimiliano Allegri öt szezonja alatt gyakorlatilag csak BL-t nem nyert a Juvéval (zsinórban ötször lett bajnok, négyszer olasz kupát, kétszer olasz Szuperkupát nyert), a klubvezetés pedig pont egy olyan edzőtől várná, hogy teljesíti legfőbb vágyát, aki kettőből két BL-finálét bukott?

Lippi nyilatkozata alapján persze Klopp is reális opció (Maurizio Sarri és Mauricio Pochettino mellett) a Zebrák edzői posztjára, a Calciomercato ugyanis osztja Mourinho burkolt véleményét, miszerint a Pool mesterének jövője nagyban függ a Tottenham elleni, jövő szombati BL-finlé kimenetelétől.

További tartalmak