Bajnokok Ligája

Messi: Nem Valverde, a játékosok felelősek a liverpooli BL-kudarcért

A Barcelonával a szombati, Valencia elleni kupadöntőre készülő Lionel Messi megvédte edzőjét, Ernesto Valverdét és azt is elárulta, annyira nyomasztja a Liverpool elleni BL-kudarc, hogy az európai aranycipő elhódítása nem is izgatja.

(fotó: EPA/ALEJANDRO GARCIA)

A már bajnok Barca a Király Kupa döntőjében sorozatban másodszor viheti véghez a hazai duplát, de a Liverpool elleni, háromgólos előnyről elvesztett BL-elődöntő rányomja bélyegét a 2018/19-es szezonra, főként, ha hozzátesszük, egy évvel korábban is hasonlóan drámai körülmények között estek ki a Bajnokok Ligájából, akkor a Roma ellen.

Nem meglepő, hogy Ernesto Valverde jövő kérdésessé vált a katalán klub kispadján, annak ellenére is, hogy a vezetőség támogatásáról biztosította. Így tett pénteki sajtótájékoztatóján az ötszörös aranylabdás Lionel Messi is.

„Valverde lenyűgöző munkát végez, a Liverpool elleni visszavágón történtekért a legkevésbé sem hibáztatható. Az a meccs rajtunk, játékosokon ment el” – gyakorolt önkritikát az argentin.

(fotó: EPA/ALEJANDRO GARCIA)

„Persze ő ugyanúgy a kudarc része, ahogy az öltözőben mindenki, de a felelősség elsősorban a játékosok vállát nyomja” – tette hozzá.

„Szeretném, ha Valverde folytatná a munkát, sorozatban másodszor duplázhatunk vele Spanyolországban, ha tetszik, ha nem, ezt el kell ismerni. Az elmúlt két évben két rossz meccset játszottunk, mindkettőért súlyos árat fizettünk. ”

Az európai Aranycipő-rangsorban éllovas, péntek este pedig már hivatalosan is győztes lehet Messi, de fájdalmát ez sem tudja enyhíteni.

„Őszintén bevallom, még a gondolata sem foglalkoztat. Ami Liverpoolban történt csak, az jár a fejemben…”

További hírek