Musorujsag
Élő Eredmények
 

Pochettino: Ha kikapunk, ki akarnak majd nyírni a döntésem miatt

Pochettino: Ha kikapunk, ki akarnak majd nyírni a döntésem miatt

m4sport.hu | Szerző: Pollák Márton
A Tottenham menedzsere, Mauricio Pochettino szerint kulcskérdés, játszik-e a Liverpool elleni döntőn a csapat kapitánya és gólzsákja, Harry Kane.

A Tottenham–Liverpool Bajnokok Ligája-döntőt június 1-jén, szombaton 21 órától élőben közvetíti az M4 Sport és az m4sport.hu.

Már egy hét sincs hátra a BL-döntőig, s bár az angol csatár felépülése jól halad, a Spurs mestere még mindig csak bizakodhat, hogy Kane játékra kész állapotban lesz.

„Sokat gondolkodunk rajta, kezdessük-e, mert ez egy olyan téma, ami szinte biztos, hogy elő fog kerülni a BL-döntő után. Ha nyerünk, fantasztikus, ha kikapunk rossz döntésnek titulálják majd és ki akarnak nyírni. Jelenleg azon dolgozunk, hogy mindenki bevethető állapotban legyen: Kane, Davinson Sánchez, Harry Winks és Jan Verthongen is” – olvasható az argentin tréner nyilatkozata a The Guardian oldalán. 

Pochettinót láthatóan nagyon elragadták az érzelmei, mikor a Tottenham az Ajax elleni drámai BL-elődöntőben, a hosszabbítás perceiben harcolta ki a fináléba jutást.

„Az édesanyám azt mondja rám llorona, ami spanyolul annyit tesz, olyan ember, aki gyakran és sokat sír. Ő és édesapám, valamint a testvéreim is más típusok, sokkal keményebbek. Én is erős vagyok, de rendkívül érzelmes, ezért szoktam sírni. Ez az autómban is gyakran megesik velem, mikor zenét hallgatok, olyankor ugyanis sokszor eszembe jut valami emlék, ami könnyeket csal elő a szememből. Mikor hazaérek, a feleségem meg is szokta kérdezni, mi történt, mire én elmondom neki, hogy egy nóta felelevenített bennem egy harmincéves emléket Argentínából, én meg elsírtam magam. Mire ő mosolyogva csak annyit szokott mondani, hogy teljesen megőrültem.”

A Spurs mestere azonban nem szégyelli mindezt, ugyanis még játékos-pályafutása során tapasztalta meg, az érzelmeknek nemcsak az életben, a pályán is fontos szerepük van.

„A Newell’s Old Boysban játszott 1992-es Libertadores-kupa elődöntőjében és fináléjában megtapasztalhattam, meghatározó szerepe van az érzelmeknek. Sokkal fontosabb a taktikánál vagy a fizikai erőnlétnél. Az érzelmeid azok, melyekből a legtöbbet merítheted, ezeknek köszönhetően tudod kihozni magadból a legtöbbet, ez a tehetséged mozgatórugója és csak rajtad múlik, mit hozol ki belőle.”  

Az argentin edző úgy érzi, az Ajax elleni elődöntőben a Spursnél töltött pályafutása egy fejezete lezárult, egy másik viszont elkezdődött, és a korábban megjelent hírek szerint nem tervezi, hogy elhagyja a klubot.

„BL-döntőbe jutni elképesztő érzés, én viszont szeretnék a klub következő fejezetének is részese lenni. Edzőként olyan emberek vagyunk, akik előre terveznek öt vagy akár tíz évet is és szeretjük a kihívásokat. A mi feladatunk és felelősségünk, hogy új fejezeteket nyissunk, és az új projekteket sikerre vigyük.”

További tartalmak