Musorujsag
Élő Eredmények
 

„Te szamár!” – Messi kritikája feltépett néhány sebet Milnerben

„Te szamár!” – Messi kritikája feltépett néhány sebet Milnerben

m4sport.hu | Szerző: Pollák Márton
A Barcelona zsenije, Lionel Messi valószínűleg nem sejtette, hogy a Liverpool elleni Bajnokok Ligája-elődöntő első meccsén mondott kritikája régi sebeket tép fel James Milnerben.

A Tottenham–Liverpool Bajnokok Ligája-döntőt június 1-jén, szombaton 21 órától az M4 Sport és az m4sport.hu közvetíti élőben. 

A Liverpool játékosa már 33 éves, megtapasztalt ezt-azt karrierje során, így higgadtan tud kezelni olyan eseteket is, melyek alapból bántóak lennének. Így akkor sem jött ki a sodrából, mikor a világ egyik legjobb játékosa, az általa mélyen tisztelt Lionel Messi mondott neki pár keresetlen szót a Bajnokok Ligája-elődöntő első mérkőzésén, noha az argentin érzékeny pontra tapintott.

A Barca klasszisa az egész meccsen nagyon szenvedett a rá kiosztott szoros őrizet miatt. Minden cselére odarobbant egy Liverpool-játékos, a Mesrey-partiak parádésan védekeztek rajta, ami frusztrációt szült benne.

„Nem volt boldog. Sok dolgot zúdított rám spanyolul az első félidő végén, mikor a játékoskijáróban az öltöző felé tartottunk. Azt mondta rám, burro, ami szamarat jelent. De ezt a kifejezést a spanyol nyelvben Milner imád nyelvet tanulni, gyermekeivel is sokszor beszél spanyolul  használják a futballban azokra is, akik képességeik híján folyton rugdossák a másikat. Megkérdeztem tőle, jól van-e, de nem felelt. Szerintem nem is fogta fel, hogy értettem, amit mondott. Azt viszont hozzám vágta, hogy azért rúgtam fel, mert előtte kiosztott nekem egy kötényt. Ezen a ponton otthagytam és inkább bementem a többiekhez az öltözőbe. Azért sem mondtam neki semmit, mert csodálom őt. Kivívta a jogot, hogy azt mondjon, amit akar” – írja a Daily Mail.

„Az, ahogy azon a meccsen és úgy általában az egész eddigi pályafutása során játszott, hihetetlen. Borzasztó nehéz ellene futballozni. Ha megpróbálod megállítani, óhatatlanul is elkövetsz ellene néhány szabálytalanságot. Elképesztő játékos. Ettől azonban még nem szabad hagyni, hogy azt csináljon, amit csak akar. Nyilván nem akarja őt bántani az ember, de ez egy kontakt sport, és a lélektani hadviseléshez is hozzá tartozik, hogy megpróbálod kizökkenteni a ritmusból.”

Messi (balra) és Milner (középen) nagyot küzdött a BL-elődöntőben (Fotó: MTI/EPA/Neil Hall)

Messi a Pool minden igyekezete ellenére duplázott a második félidőben, a katalánok pedig 3–0-ra győztek hazai pályán. Milner elmondta, pokoli volt az a hat nap a visszavágóig, ráadásul Messi szavai is be-be villantak a fejébe. És hogy miért?

Az angol középpályás sosem tartozott a kivételes tehetségek közé, amit elért, azt az akaraterejének, szorgalmának és kitartásának köszönheti, amivel maga is tisztában van. A burro kifejezés azonban feltépett néhány sebet benne: pályája kezdetén jónéhányan nem fogadtak volna rá, első osztályú futballista lesz belőle.

„Nem hiszem, sokáig lesz maradásom, ha olyan játékosok játszanak a csapatomban, mint James Milner” – mondta még régen a Newcastle edzője, Graeme Souness.

Ezek azok a kritikák, melyeket Milner a javára fordított.

„Mindenben a legjobb szeretnék lenni, amit csinálok. A kritikákat arra használtam, hogy feltüzeljenek és bizonyítsam az embereknek, tévednek velem kapcsolatban. Persze, mindig kap az ember bírálatot, mert nem tetszhet mindenkinek, amit csinálsz, legyen az a média, egy edző vagy éppen egy játékos.”

Barcelona és Messi-kritika ide vagy oda, Milner és a Liverpool bizonyította, elképesztő akaraterővel bármit el lehet érni: Jürgen Klopp csapata a visszavágón 4–0-ra verte a katalánokat és bejutott a BL döntőjébe, ahol június 1-jén a Tottenhammel méri össze erejét. 

További tartalmak