Musorujsag
Élő Eredmények
 

A múlt a Pool sikerét ígéri, de ez a BL-döntő

m4sport.hu
Pochettino kilenc meccs alatt csak egyszer tudta legyőzni Kloppot. Ha a tizediken sikerülne neki, biztos nem bánná az elmúlt kilencet.
Tottenham, Liverpool (fotó: MTI) Tottenham, Liverpool (fotó: MTI)

Szombaton rendezik a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjét, melyben két angol csapat, a Tottenham és a Liverpool mérkőzik egymással. A 21 órakor kezdődő mérkőzést az M4 Sport és az m4sport.hu is élőben közvetíti.

Ez lesz a negyedik európai kupadöntő két angol klub között. Az 1971/72-es UEFA-kupa döntőben épp a Tottenham diadalmaskodott a Wolverhampton Wanderers ellen, a két meccs alapján 3-2-es összesítéssel. A 2007/2008-as BL-döntőben a Manchester United 1-1-es végeredmény után büntetőkkel 6-5-re nyert a Chelsea ellen, míg az idei Európa Liga döntőjében épp a Chelsea verte 4-1-re az Arsenalt

A Pool és a Tottenham eddig egyszer találkoztak az európai kupaporondon, az UEFA Kupa 1972/73-as kiírásában az elődöntőben a vörösök 2-2-es összesítéssel, idegenben lőtt góllal jutottak tovább és nyerték meg később első európai trófeájukat. Angliában csak egy döntőben találkoztak, a 1981/82-es idényben, a Ligakupa fináléjában a Pool nyert 3-1-re.

Klopp és csapata az elmúlt években kétszer került szembe angol együttessel, a 2015/16-os szezonban az Európa Ligában a nyolcaddöntőben Manchester Unitedet 3-1-es,a BL 2017/18-as idényében a Manchester Cityt a negyeddöntőben 5-1-es összesítéssel verték ki.

Az utolsó 14 meccséből a Spurs csak egyet tudott megnyerni a Pool ellen, és a Pochettino-Klopp párharc is a német győzelmét vetíti előre. Eddigi kilenc párharcukon 4-4 győzelem és döntetlen mellett csak egy vereség a mérlege. Az idei szezonban mindkét meccset a Liverpool nyerte 2-1-re.

További tartalmak