Bajnokok Ligája

Klopp: „A családom jobban szenvedett, mint én. Talán visszaadtam valamit”

A Liverpool 2–0-ra legyőzte a Tottenhamet a 2018/2019-es Bajnokok Ligája döntőjében és begyűjtötte története hatodik legrangosabb európai trófeáját. A mérkőzés után a főszereplők értékeltek.

A második percben tizenegyesből gólt szerző Mohamed Salah boldogan nyilatkozott a madridi Wanda Metropolitano Stadionban: „Ez nem egy olyan meccs volt, amelyet az egyéni képességek döntöttek el, ez igazi csapatmunka volt.” A videobíróval kapcsolatban az egyiptomi csatár jókedvűen beszélt, mivel ezen a találkozón számukra kedvező ítélet született.

Salah gyerekkorában naponta nyolc órát is utazott azért, hogy futballozhasson: „Amikor egy faluban éltem, át kellett járnom edzésre és egyiptomi játékosként örülök, hogy idáig eljutottam.”

A liverpooliak 20 éves szélsője, Trent Alexander-Arnold kereste a szavakat: „Nehéz szavakba önteni, amit most érzek. Fantasztikus szurkolást kaptunk és örülök, hogy együtt tudunk ünnepelni a szurkolóinkkal. Jó szezonunk volt, ez a mai este volt a teljesítményünk megkoronázása.”

A Vörösek vezetőedzője, Jürgen Klopp harmadik BL-döntőjén felért a csúcsra: „Nem a legjobb mérkőzést játszottuk, de be tudtuk fejezni a munkát a végén. A srácok fantasztikus munkát végeztek, nagyon hosszú szezon volt ez, megérdemelték ezt a győzelmet. A családom jobban szenvedett mint én, amikor veszítettünk és most talán valamit vissza tudtam adni nekik. Nagyon büszke vagyok erre a klubra.”

További hírek