Musorujsag
Élő Eredmények
 

Coutinhónak is köszönhető a Liverpool BL-győzelme?

m4sport.hu
A brazil középpályásért kapott pénzből vette meg az angol csapat Alissont és van Dijkot, akik főszereplői voltak az idei, BL-győzelemmel záruló szezonnak.
Virgil Van Dijk, a Liverpool védője a BL-trófeával. EPA/PETER POWELL

A Liverpool szombaton 2-0-ra nyert a Tottenham ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjében, így története során hatodik alkalommal hódította el a trófeát. A Pool már tavaly is döntőt játszhatott, de akkor alulmaradt a Real Madriddal szemben.

Ha tavaly nyertek volna, akkor a kupa mellé járó aranyérem megillette volna Philippe Coutinhót is, aki a 2017/18-as szezon őszi részében még az angol csapatot erősítette. Januárban szerződött a Barcelonához. Akkor így nyilatkozott: „Az egyik legfőbb célom, hogy a Barcelonával végre meg tudjam nyerni a legértékesebb klubtrófeát, a Bajnokok Ligáját.”

Eligazolása előtt Jürgen Klopp a Pool német szakvezetője azt mondta neki, jobban tenné ha maradna, hiszen Liverpoolban akár szobrot is kaphat, míg a katalánoknál csak egy lesz a sztárok között. A brazil nem hallgatott rá és jelenleg úgy tűnik, tőle akarnak leginkább megszabadulni a Barca vezetői, mivel nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket.

A Pool egyébként is jó üzletet csinált, hiszen 2013-ban kilencmillió euróért vették az Internazionalétól, míg a Barca 120 milliót fizetett érte az angoloknak. Az már csak mellékszál, hogy a Hendersonék épp a Barcelonát verték ki az elődöntőben.

Az angol csapat viszont hihetetlenül okosan használta fel az érte kapott összeget, kifejezetten hiányposztra igazolt. Sokan furcsállották, hogy egy kapusért (Alisson-75 millió euró) és egy középső védőért (van Dijk-84.4 millió) ennyi pénzt adtak ki, de az eredmények, valamint a két labdarúgó idei teljesítménye azt mutatja, megérte.

További tartalmak