Musorujsag
Élő Eredmények
 

Pochettino: „Egy ilyen tizenegyesre nem lehet felkészülni”

m4sport.hu
A Bajnokok Ligája döntőjét elveszítő Tottenham menedzsere, Mauricio Pochettino érthető módon csalódottan nyilatkozott a lefújás után, de többször is hangsúlyozta, nagyon büszke játékosaira, akik az első percben befújt büntetővel nagyon nehéz helyzetbe kerültek.
(fotó: MTI/EPA/EFE/Emilio Naranjo)

„Nagyon büszke vagyok a játékosaimra, az utolsó pillanatig küzdöttek, mindent beleadtak. Balszerencsések voltunk, egy tizenegyes után kerültünk hátrányba már a mérkőzés legelején, nem volt könnyű 0–1-ről kezdeni a döntőt, egy ilyen szituációra nem lehet felkészülni, mentálisan nagyon kemény volt. A második félidőben feljavultunk, de ez sem volt elég. Most kicsit pechesnek érzem magunkat, de nagyon büszke is vagyok.”

„Ez most a tanulás folyamata számunkra, pont olyan helyzetben vagyunk, mint egy éve ilyenkor a Liverpool. Rendkívül magas szintet követelt meg ez a finálé, ezúttal kevésnek bizonyultunk. Fantasztikus élmény volt részt venni a döntőben, ezt minél előbb újra át akarja élni mindenki. A vb-döntő után ez a labdarúgás legfontosabb mérkőzése.”

„A futball a kitartásról és a hitről szól, ha ezen az úton haladunk tovább, ismét eljön a lehetőség, remélhetőleg minél előbb. ”

„Boldog vagyok, amiért egy ilyen remek társaság edzője lehetek, a Liverpoolnak pedig jár a gratuláció.”

forrás: BBC

További tartalmak