Musorujsag
Élő Eredmények
 

Van Dijk pazar szezonja ellenére Messinek adná az Aranylabdát

Van Dijk pazar szezonja ellenére Messinek adná az Aranylabdát

m4sport.hu | Szerző: Pollák Márton
Bár Lionel Messi elképesztő szezont futott, a Liverpoollal Bajnokok Ligáját nyert Virgil van Dijk idénybeli teljesítményével bejelentkezett az Aranylabdára.

A Barcelona argentin zsenije 36 góllal (13 asszisztot is kioasztott) a spanyol bajnokság, 12 találattal pedig a Bajnokok Ligája gólkirálya lett, emellett pedig spanyol bajnok a katalánokkal.

Még a Valencia elleni spanyol kupadöntő (a gránátvörös-kékek kikaptak) előtt úgy tűnt, senki sem akadályozhatja meg, hogy pélyafutása során hatodszor is megnyerje a futballvilág legrangosabb egyéni elimserését, az Aranylabdát, a Pool sziklája, Virgil van Dijk azonban kiénekelheti a sajtot a Messi szájából.

A Vörösök egy ponttal bukták a bajnokságot a Manchester Cityvel szemben, de a holland középhátvéd a Tottenham elleni Bajnokok Ligája-győzelemmel vigasztalódott, a döntő legjobbjának választották. Ami viszont meghökkentő, hogy Van Dijk végül úgy zárta a szezont, hogy 64 tétmeccsén egyetlen ellenfele sem tudta becsapni, azaz egyetlen sikeres cselt sem mutattak be ellene. Mindenek ellenére a holland óriás nem hiszi, hogy ő nyerné az Aranylabdát.

„Függetlenül attól, hogy most nem volt itt a döntőben, Messi a világ legjobbja. Neki kell megnyerni az Aranylabdát, így én nem is gondolok erre, de ha én nyerem, persze elviszem a díjat.”   

A Pool középhátvédje a döntőről és Kloppról is beszélt: „A második félidőben kicsit leültünk, a Tottenham meg nagy nyomást helyezett ránk, de összességében úgy érzem, megérdemelten nyertük meg a BL-t. Egy olyan edzővel, aki menedszerként és emberként is fantasztikus. Nagyon büszkie vagyok, hogy ebben a csodálatos klubban játszhatok. Mind ambíciózusak vagyunk és azon leszünk, hogy a kemény és alázatos munkával még több ilyen estét élhessünk meg.”   

A BL-döntők legjobbjai:

2019: Virgil van Dijk (Liverpool)
2018: Gareth Bale (Real Madrid)
2017: Cristiano Ronaldo (Real Madrid)
2016: Sergio Ramos (Real Madrid)
2015: Andrés Iniesta (Barcelona)
2014: Ángel Di María (Real Madrid)
2013: Arjen Robben (Bayern München)
2012: Didier Drogba (Chelsea)
2011: Lionel Messi (Barcelona)
2010: Diego Milito (Inter Milan)
2009: Xavi Hernández (Barcelona)
2008: Edwin van der Sar (Manchester United)
2007: Filippo Inzaghi (AC Milan)
2006: Samuel Eto’o (Barcelona)
2005: Steven Gerrard (Liverpool)
2004: Deco (Porto)
2003: Paolo Maldini (AC Milan)
2002: Zinédine Zidane (Real Madrid)
2001: Oliver Kahn (Bayern München)

 

További tartalmak