Bajnokok Ligája

Rebrov: Ez a Bajnokok Ligája, senki ellen sem mehetünk biztosra

Hétfőn megérkezett Vallettába, a BL-selejtező 2. fordulójának visszavágójának helyszínére a Ferencváros labdarúgócsapata, amely Sergei Rebrov vezetőedző szerint a kétgólos előny ellenére sem mehet biztosra a máltai bajnok ellen.

A kedden 20 órakor kezdődő Valletta–Ferencváros BL-selejtező visszavágóját a Duna és az m4sport.hu élőben közvetíti.

Sergei Rebrov (Fotó: fradi.hu)

Sergei Rebrov és Miha Blazic a hétfői sajtótájékoztatón (Fotó: fradi.hu)

„Mindig mondom a játékosaimnak, hogy ez a Bajnokok Ligája, egy ország legjobb csapatával játszunk, senki ellen sem mehetünk biztosra. Egyelőre a párharc felén vagyunk csak túl, ugyanúgy kell koncentrálnunk a második részben is. A kétgólos előnyünk semmit sem jelent, ugyanúgy oda kell figyelnünk a visszavágón” – fogalmazott a keddi Bajnokok Ligája-selejtezőt megelőző sajtótájékoztatón az ukrán szakember, aki jobban örült volna, ha kapott gól nélkül hozzák le a Groupama Arénában rendezett odavágót (3–1).

„Sajnálom a kapott gólt, de mindegy, hogy boldog vagyok, vagy sem, a lényeg, hogy a saját futballunkat játsszuk, és jobban koncentráljunk védekezésben.”

Rebrov megjegyezte, agresszív játékot vártak Budapesten a Vallettától, ám a máltai bajnok némiképp csalódást okozott, hiszen az első meccsen könnyebben adta a bőrét, mint előzetesen gondolták.

Hozzátette, nagyjából már megvan a fejében a kezdőcsapat, de „nem árulhat el túl sokat, mert akkor megkönnyítené az ellenfél feladatát”.

Máltán műfüves pályán rendezik a visszavágót, ám a vezetőedző szerint a talaj nem változtat sokat a taktikánkon, csak apró finomhangolásokra lesz szükség.

Miha Blazic, a zöld-fehérek védője is egyetértett Rebrovval mind az ellenfél stílusát, mind a talajt illetően.

„Láttuk az első mérkőzésen, hogy kemény játékosok alkotják ellenfelünket. Nehéz meccs volt, agresszíven futballoztak, holnap még inkább erre számítok, ezért felkészültnek kell lennünk. Nem lesz könnyű a feladatunk, de ez a munkánk, meg kell oldanunk a továbbjutást, mindegy, hogy milyen talajon játszunk”idézte a fradi.hu a 26 éves szlovént.

További hírek