Bajnokok Ligája

Dolltól várja a fordulatot a BL-be vágyó csapat

(fotó: Twitter/APOEL)
A BL-selejtezőben érdekelt ciprusi bajnok APOEL pár órával azután, hogy csütörtökön menesztette Paolo Tramezzani vezetőedzőt, bejelentette utódját, Thomas Dollt.

A tíz hónappal ezelőtt kinevezett olasz szakvezetőnek azt követően kellett távoznia, hogy csapata kedden házigazdaként 2-1-re kikapott az azeri Qarabag együttesétől a Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójának első meccsén. A visszavágót jövő kedden rendezik.

Ezen már a korábban négy és fél éven át a Ferencvárost irányító Doll ül a nicosiaiak kispadján.

A klub közleménye szerint Tramezzani szerződését kölcsönös megállapodással bontották fel. Német utódjáé 2021 májusáig szól. Dollt tavaly augusztusban menesztették a Fraditól, miután zsinórban harmadik idényében sem volt esélye valamely nemzetközi kupa csoportkörébe vezetni együttesét. Az 53 éves tréner egy magyar bajnoki címmel és három Magyar Kupa-sikerrel a háta mögött búcsúzott. Azóta a Hannovernél dolgozott, de nem tudta benntartani a Bundesligában, így nem folytathatta a munkát.

Az APOEL-nél az elmúlt négy évben átlagosan félévente cserélnek edzőt. A klub egyébként 28-szoros bajnok, az előző idényben Balogh Norbert személyében magyar játékossal a soraiban szerezte meg az első helyet.

További hírek