Musorujsag
Élő Eredmények
 

Öt Liverpool-játékos is bekerült a BL-szezon legjobbjai közé

m4sport.hu
Tavaly tarolt a győztes Real Madrid, idén vajon hány posztra érhet oda Liverpool-játékos?
Lionel Messi a Liverpool–Barcelona BL-elődöntőben 2019. május 7-én (Fotó: EPA/Peter Powell) Lionel Messi a Liverpool–Barcelona BL-elődöntőben 2019. május 7-én (Fotó: EPA/Peter Powell)

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) ismét megszavaztatja a szurkolókat, hogy ki volt a Bajnokok Ligája 2018/19-es idényének posztonkénti legjobbja. Posztonként (kapus, védő, középpályás, támadó) 3-3 ember közül lehet választani.

A listát egy előszavazás alakította ki. A szavazáson a 2018/19-es Bajnokok Ligája kieséses szakaszában szereplő 32 klubjának edzői, valamint az Európai Sport Média (ESM) csoport által kiválasztott 55 újságírója vett részt, minden UEFA tagszövetségből egy. Az edzők nem szavazhattak a saját csapatuk játékosára.

A BL-győztes Liverpool mind a négy poszton, összesen öt játékossal képviselteti magát a 12 jelölt között. A BL-döntős Tottenham és a szezon meglepetéscsapata, az Ajax 2-2 játékossal került fel a listára. Érdekesség, hogy az elmúlt szezonban  a holland együttest erősítő két játékos azóta már a Barcelona és a Juventus labdarúgója.

A díjazás ezen formáját két évvel ezelőtt vezették be, hogy elismerjék a szezon posztonkénti legjobb játékosát a legrangosabb európai klubtornán. Az idei győzteseket – az UEFA Év férfi játékosával és az Év női játékosával együtt – a Bajnokok Ligája csoportkörének sorsolásán hirdetik ki, augusztus 29-én, Monacóban.

Tavaly a Real Madrid tarolt, hiszen mind a négy kategóriában a spanyol klub játékosa (Navas, Ramos, Modric, Ronaldo) lett az első.

A 2018/19 UEFA Bajnokok Ligája legjobb játékosának jelöltjei:

Kapusok: Alisson Becker (Liverpool), Hugo Lloris (Tottenham), Marc-André ter Stegen (Barcelona)

Védők: Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Matthijs de Ligt (Ajax/Juventus), Virgil van Dijk (Liverpool)

Középpályások: Frenkie de Jong (Ajax/Barcelona), Christian Eriksen (Tottenham), Jordan Henderson (Liverpool)

Támadók: Sadio Mané (Liverpool), Lionel Messi (Barcelona), Cristiano Ronaldo (Juventus)

Az Európa Ligában nem ilyen összetett a helyzet, ott mindössze három játékos közül választják ki a szezon legjobbját. Ketten (Olivier Giroud és Eden Hazard) a győztes Chelsea játékosai, míg a harmadik Luka Jović az Eintracht Frankfurt csapatát erősítette. Azóta már Hazard és Jovic is a Real Madrid labdarúgója.

További tartalmak