Musorujsag
Élő Eredmények
 

Simeone aggódik, de a Juventusnál sem jobb a helyzet a BL-meccs előtt

Simeone aggódik, de a Juventusnál sem jobb a helyzet a BL-meccs előtt

m4sport.hu
A spanyol bajnokságban az Atlético Madrid beleszaladt egy 2-0-ás kellemetlen pofonba Baszkföldön, a Real Sociedad otthonában. A Juventus Firenzében elhullajtotta első pontjait a Serie A-ban, ráadásul a Fiorentina közelebb állt a győzelemhez. A két edzőnek, Simeonenak és Sarrinak is főhet a feje, hisz mindketten alapembereket veszíthettek szombaton.

Spanyolországban a Matracosok teljesen sima, 2-0-s vereséget szenvedtek el a Real Socieadad vendégségében. Az érintettek is úgy gondolják, hogy a baszk csapat győzelme teljesen megérdemelt volt.

„Már az első félidőben is jobb volt nálunk a Real Sociedad. Nem voltunk elég frissek, hogy hatékonyan támadjunk, és ott üssük át a védelmük falát, ahol előzetesen elterveztük. Fordulás után kiegyenlített küzdelem folyt, de gyors egymásutánban két gólt szereztek. Csak ezek után játszottuk azt, amit előzetesen elképzeltünk” – értékelte korrekt módon a vereséget Diego Simeone, az Atlético vezetőedzője.

Nincs ideje bánkódni a vereség miatt, mert szerdán a Bajnokok Ligájában lesz egy komoly megmérettetése a Matracosoknak, akik az olasz bajnok Juventust fogadják.

„Tudjuk, kik vagyunk, ahogyan azt is, hogy meddig szeretnénk elérni. Látható, hogy a La Liga egy nehéz bajnokság, ha egy csapat nem úgy száll be egy mérkőzésbe, ahogyan az szükséges, akkor bármelyik ellenfél rendelkezik annyi tehetséggel és minőséggel, hogy ezt azonnal kihasználja. Ez volt az első mérkőzésünk, amelyen meg kellett ízlelnünk a vereség keserű ízét, mindenképpen javulnunk kell. Sok a fiatal a csapatban, akiknek a nagyobb terhet is el kell viselniük.”

Nem nehéz kitalálni – bár többes számban beszélt Simeone -, hogy az utóbbi mondatot egyértelműen a 126 millió euróért vásárolt portugál Joao Félixnek címezte, akit az 57. percben lecserélt. A Marca beszámolója szerint már az első félidő végén elküldte Correát melegíteni, aki később be is állt a 19 éves luzitán helyére. Ahogyan írta a madridi sportnapilap, Félixnek megint volt pár olyan mozdulata a mérkőzésen, amely alapján meg lehetett érteni, miért költöttek rá ennyi pénzt, de összességében teljesen súlytalan és alig észrevehető volt a meccsen. Simeonénak – aki többször ordított fiatal játékosával – nincsenek skrupulusai: ha valaki rossz – kerüljön bármennyibe – azt lekapja a pályáról.

epa07842676 Atletico Madrid's Joao Felix (L) in action against Real Sociedad's Mikel Merino (R) during their Spanish LaLiga soccer match between Atletico Madrid and Real Sociedad atReale Arena stadium in San Sebastian, northern Spain, 14 September 2019. EPA/Juan Herrero

Amennyiben igaza van André Almeidának, Joao Félix korábbi csapattársának a Benficában, emiatt még nem kell aggódnia az argentin mesternek a Juve elleni BL-mérkőzés előtt. A portugál válogatott védő elképesztőnek tartja, hogy a Matracosok rekordigazolásának ilyen fiatalon mennyire hideg feje van.

„Ha van egy rossz edzése vagy meccse, egyszerűen elfelejti. Ha rúg egy mesterhármast az Európa Ligában, nem tulajdonít neki különösebb jelentőséget. Hihetetlen, hogy ennyire fiatalon milyen hideg fejjel tudja értékelni a dolgokat. Valami, ami kell ahhoz, hogy valakiből nagy játékos legyen” – mondta Almeida.

Amiatt már inkább fájhat a feje Simeonénak, hogy vakmerő szlovén kapusa, Jan Oblak megsérült a Sociedad elleni bajnokin.

A baszkok második góljánál bátran vetődött Monreal elé, aki keményen – nem szándékosan – el találta az Atleti egyesét. Egy másik spanyol beszámoló szerint a kapus folytatta volna a mérkőzést, de Saúl Niguez látta, hogy nincs jól a szlovén óriás, ő szólt, hogy le kellene vinni. A klub Twitter-posztja szerint Oblak az ütközés után nem veszítette el eszméletét, de megszédült, ezért biztonságosabbnak tartották a cseréjét.

 

Nem kizárt, hogy a Juventus ellen bevethető lesz, de az sem, hogy inkább pihentetik.

A Juventus gól nélküli döntetlent játszott a bajnokságban eddig leginkább szenvedő Fiorentina otthonában. Maurizio Sarri betegsége óta először ült az Öreg Hölgy kispadjára, azzal kellett szembesülnie, hogy csapata játéka igencsak akadozott, hibák tömkelegét vétették a játékosok.

„Nem nyújtottunk jó teljesítményt, nagyon nehéz mérkőzés volt a számunkra, mert a Fiorentina nagyon jól játszott, nekünk pedig az összes cserénket sérülések miatt kellett felhasználnunk. Már harminc perc után lehetett érezni, hogy ez egy hihetetlenül nehéz összecsapás lesz. Mindezek tudatában azt lehet mondani, hogy nem teljesítettünk rosszul, és el tudtunk hozni egy pontot. Nagyon sokszor veszítettünk labdát, ami fizikai problémákra vezethető vissza. Kora délután játszani Firenzében, amikor gyakorlatilag még nyár van, senkinek sem könnyű.”

Sarri a sérülésekről is beszélt a firenzei mérkőzés után:

„Costa sérülése kellemetlennek tűnik. Pjanic hét közben egy edzésen kapott egy rúgást, amit érzett és zavarta a játékban. További vizsgálatokra van szükség, hogy megtudjuk, mekkora a baj” – beszélt játékosai állapotáról a Juve mestere.

Miralem Pjanicot (jobbra) a 44. percben kellett lecserélnie Sarrinak (Forrás: Juventus - Facebook) Miralem Pjanicot (jobbra) a 44. percben kellett lecserélnie Sarrinak (Forrás: Juventus – Facebook)

Danilo – akit szintén sérülés miatt cserélt le – állapotáról nem mondott semmit, így feltételezhető, hogy az ő esete nem komolyabb.

Az már inkább aggodalomra ad okot, hogy egy Juventus szintű csapat képtelen volt játszani a saját játékát. Márpedig pontosan ez történt a szombati mérkőzésen, amelyen képtelenek voltak kihasználni, hogy két minőségi támadójuk van, Cristiano Ronaldo és Gonzalo Higuaín személyében.

„Amikor egy csapat nagyon mélyen védekezik, akkor szükség van arra, hogy a támadók is hátrébb húzódjanak, ezzel segítsék a csapat védekezését. Komoly nehézségeink voltak, meggyőződésem, hogy egy karakter nélküli csapat kikapott volna. Ezt pozitívan kell értékelni, a csapat erejét mutatja, hogy képes küzdeni, akár az egy pontért is akkor, amikor nincs a legjobb állapotában. Bár nem mondhatjuk, hogy élesek voltunk, az erőlétünkre semmiképpen sem lehet panasz” – nyilatkozott a Fiorentina elleni meccs nehézségeiről a visszatérő Sarri.

Cristiano Ronaldo a Fiorentina elleni bajnokin. (Forrás: Juventus - Facebook) Cristiano Ronaldo a Fiorentina elleni bajnokin. (Forrás: Juventus – Facebook)

A csapatnak szüksége is lesz az állóképességre, de a játékát sem árt megtalálni, amennyiben szerdán Madridban jó eredményt akar elérni. A tavalyi BL-nyolcaddöntő után (a Juventus 3-2-es összesítéssel verte ki a Matracosokat) a Simeone-gárdát fűtheti a bosszúvágy.

A szerda esti mérkőzést az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.

Borítókép: Diego Simeone (Fotó: EPA/Chema)

További tartalmak