Musorujsag
Élő Eredmények
 

„A Barca egy átlagos csapat”

m4sport.hu | Szerző: Pollák Márton
A németek világbajnok exlabdarúgója, Olaf Thon szerint egyértelműen a Dortmund a Barcelona elleni, kedd esti Bajnokok Ligája-mérkőzés esélyese, s a Ruhr-vidékiek csapatkapitánya, Marco Reus is bizakodva tekintett az összecsapás elé.
Barcelona, 2018. szeptember 18. Lionel Messi, a Barcelona SC csatára a PSV Eindhoven ellen a labdarúgó Bajnokok Ligájában játszott mérkőzésen a barcelonai Camp Nou Stadionban 2018. szeptember 18-án. (MTI/EPA/Alejandro García) Lionel Messi játéka továbbra is kérdéses a Dortmund elleni BL-meccsen (Fotó: MTI/EPA/Alejandro García)

A Dortmund-Barcelona BL-mérkőzést az M4 Sport és az m4sport.hu 21 órától élőben közvetíti, a felvezető műsort már 20:15-től láthatják.

Bár még csak a szezon elején járunk, már mindkét együttes elszenvedett egy-egy vereséget a bajnokságban, a keddi találkozóra viszont hazai győzelemmel hangoltak, a Dortmund 4–0-ra verte a Leverkusent, míg a Barcelona 5–2-re a Valenciát.

A katalánoknál a szezonban először léphet pályára Lionel Messi, de Thon szerint a spanyol bajnok jelenleg még így csak közepes csapat.

„Egyértelműen a Dortmund a meccs favoritja. A Barcelona ugyan Messi hiányában is győzött a hétvégén, de jelen pillanatban átlagos csapatnak tartom őket, amely még keresi önmagát. Hazai pályán kezdeni a BL-szezont nagy lehetőség, egy győzelem a Bayern München és a Leipzig elleni, bajnoki címért folyó harcban is nagy lökést adhat”  – olvasható a világbajnok nyilatkozata a Kickeren.

A BL-ben először csap össze a két klub, de a nemzetközi kupaporondon sem futottak össze sokszor, egyetlen párharcukat 20 éve, az európai Szuperkupában vívták, akkor összesítésben 3–1-re a katalánok nyertek. A Dortmund csapatkapitánya, Marco Reus nagyon örült, hogya két csapat végre összecsaphat egymással.

„Nemcsak én, az egész csapat boldog, nagyszerű élmény lesz a Barcelona ellen játszani. Biztosak vagyunk benne, hogy képesek vagyunk nyerni, fontos számunkra, hogy jól kezdjük a BL-csoportban” – nyilatkozta a támadó a meccs előtti sajtótájékoztatón.

A Barcelonánál a legnagyobb kérdés Messi játéka. Az ötszörös aranylabdás a májusi Király Kupa-döntő óta nem játszott klubjában, s hétfőn ugyan már a társaival edzett, még mindig nincs százszázalékos állapotban – ennek ellenére ott van a meccskeretben.

„Csak a meccs előtt fogunk dönteni Messiről. Egy héttel ezelőtt még nem tudtuk, játszhat-e vagy sem, viszont két-három alkalommal már együtt edzett a csapattal és jónak tűnt a mozgása. Talán még a fájdalmat is elfelejtette” – így Ernesto Valverde vezetőedző.

 

További tartalmak