Musorujsag
Élő Eredmények
 

Bő húszéves Barca-sorozatot szakíthat meg a spanyolverő Dortmund

Bő húszéves Barca-sorozatot szakíthat meg a spanyolverő Dortmund

m4sport.hu | Szerző: Pollák Márton
Rendkívül érdekesnek ígérkezik a Barcelona keddi, dortmundi vendégjátéka a Bajnokok Ligájában, hiszen két technikás, kombinatív focit játszó együttes találkozik egymással. A katalánok három éve veretlenek BL-csoportmeccsen, s a legutóbbi 23 idényben csak egyszer kaptak ki nyitómeccsen, ám a Dortmund spanyol csapatok elleni hazai mérlege kifejezetten pozitív az európai kupaporondon.

A Dortmund-Barcelona BL-mérkőzést az M4 Sport és az m4sport.hu 21 órától élőben közvetíti, a felvezető műsort pedig már 20:15-től láthatják.

Bár a németek világbajnok exlabdarúgója, Olaf Thon jelenleg még nincs elájulva a Barcától, a spanyol bajnokot sokan a mostani BL-szezonban is az egyik, ha nem a legnagyobb favoritnak tartják.

A gránátvörös-kékek rendre jól rajtolnak az elitligában, a korábbi 23 idényben csak egyszer kaptak ki a nyitómeccsükön – az 1997/98-as szezonban a Newcastle Unitedtől 3–2-re –, az elmúlt hét kiírásban pedig hatszor is sikerrel vették első meccsüket, s csak egyszer játszottak döntetlent – igaz, akkor a mostanihoz hasonlóan idegenben kezdtek.

Továbbá az is a Barcelona mellett szólhat, hogy a legutóbbi 28 csoporttalálkozójából csak egyet vesztett el, 2016. novemberében a Manchester City győzte le 3–1-re, így a mérlege huszonegy győzelem, hat döntetlen és egy vereség.

Nem szabad viszont leírni a Dortmundot, amely gyors, kombinatív focit játszik, s a spanyol csapatok ellen kifejezetten pozitív a hazai mérlege az európai kupaporondon: a Ruhr-vidékiek Németországban a legutóbbi hét meccsükből csupán egyszer kaptak ki hispán ellenféllel szemben – 2017 szeptemberében a Real Madridtól, csoportmeccsen –, mérlegük így öt győzelem, egy döntetlen és egy vereség.

A Barca ráadásul a legutóbbi négy, német csapatok elleni meccséből csupán egyet tudott megnyerni (egy győzelem, egy döntetlen, két vereség).

Messi két mutatóban is beérhetné Raúlt

Lionel Messi gólöröme a Barcelona–Liverpool BL-elődöntőben 2019. május 1-jén (Fotó: EPA/Alberto Estevez) Lionel Messi rendre jól kezd a Bajnokok Ligájában (Fotó: EPA/Alberto Estevez)

A Barcelona zsenije, Lionel Messi rendre jól kezd az elitligában, csapata nyitómeccsein összesen 16 gólt szerzett, amivel az első találkozókat tekintve a sorozat legeredményesebb futballistája – őt Ronaldo követi 14-gyel.

Az argentin támadó azonban sérülésből lábadozik, játéka pedig erősen kérdéses a Dortmund ellen, ám ha mégis pályára lépne és netalán gólt is szerezne, Ryan Giggs (Manchester United/16) és Raúl (Real Madrid/15) után a harmadik játékos lenne, aki 15 különböző BL-szezonban talál be.

Egy Dortmund elleni góllal Messi még egy dologban beérné Raúlt: a Real legendája után a második lehet, aki 33 különböző ellenfél kapuját is bevette a legrangosabb európai kupában.

Szintén sérülésből tér vissza Luis Suárez, aki a Valencia elleni szombati bajnokin csereként beállva duplázott. Az uruguayi csatár viszont a BL-csoportmeccseken finoman szólva is adós a gólokkal, lévén legutóbbi 14 őszi meccsén képtelen volt a kapuba találni.

További tartalmak