Musorujsag
Élő Eredmények
 

Minek a videóbíró, ha ezt sem veszi észre?

m4sport.hu
Hiába az új szabály, hiába a játékvezető szabálymagyarázata, senkit nem érdekelt, hogy a Barcelona kapusa hol volt Reus büntetőjénél.

A labdarúgó Bajnokok Ligája első csoportkörében az F-csoport ragadóján a német Borussia Dortmund a Barcelonát fogadta. A két csapat nem bírt egymással, 0-0-ra végződött a meccsük. Mindkét együttes előtt adódtak helyzetek, de a gólszerzéshez a németek álltak a legközelebb, hiszen az 57. percben 11-est rúghattak, Reus büntetőjét azonban honfitársa, ter Stegen védte.

A videó alapján azonban jól látható, hogy a kapus a lövés pillanatában jóval a gólvonal előtt helyezkedik el. Ez pedig az új szabályok szerint szabálytalan, hiszen legalább egyik lábával a vonalon kell állnia.

Mivel idén már a BL-ben is van videóbíró – melyet az első fordulóban több meccsen is használtak -, érthetetlen, hogy miért nem fújták vissza a büntetőt. Az már csak hab a tortán, hogy a 11-es előtt a játékvezető vagy fél percig magyarázta a kapusnak, hogy ne mozduljon el a lövés előtt a vonalról.

További tartalmak