Musorujsag
Élő Eredmények

Utólag kap vb-ezüstérmet a magyar birkózó, mert orosz legyőzője doppingolt

MTI
Lőrincz Tamás világbajnoki ezüstérmesnek mondhatja magát, miután a tavalyi párizsi birkózó-világbajnokságon az elődöntőben őt legyőző orosz Alekszandr Csekirkin fennakadt a doppingvizsgálaton.
Párizs, 2017. augusztus 21. Lőrincz Tamás kezét emelik a magasba, miután győzött a kirgiz Kajratbek Tugolbajev ellen a kötöttfogásúak 75 kilogrammos súlycsoportja nyolcaddöntőjében a párizsi birkózó-világbajnokságon, az AccorHotels Arenában 2017. augusztus 21-én. Lőrincz Tamás bejutott a legjobb nyolc közé. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt Lőrincz Tamás az elődöntőben kapott ki az eltiltott orosztól  (fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A nemzetközi sportági szövetség (UWW) csütörtökön értesítette a magyar szövetséget arról, hogy a kötöttfogásúak 75 kilogrammos súlycsoportjában szerepelt Csekirkin a vb-n doppingvétséget követett el, ezért eredményét törölték, s a szabályok szerint az ott szerzett második helyét elődöntőbeli legyőzöttje kapja meg.

A háromszoros Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes Lőrincz Tamás  ezzel karrierje legjobb vb-eredményét érte el, ugyanis korábban egy bronza volt világbajnokságokról.

További tartalmak