Musorujsag
Élő Eredmények

Sastin Marianna remek teljesítménnyel nyert aranyérmet Minszkben

MTI
A magyar birkózó kazah, kínai és indiai versenyzőket legyőzve állhatott a dobogó tetejére.

Sastin Marianna aranyérmet szerzett a Minszkben rendezett nemzetközi birkózóversenyen a nők 62 kilogrammos kategóriájában.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a 2013-ben világbajnoki címet nyert klasszis előbb a kazah Kaszimovát verte pontozással, majd a kínai Lu Nát győzte le tussal, végül pedig a Rióban olimpiai bronzérmes indiai Malikot is két vállal verte.

A női szakág eddigi egyetlen magyar vb-győztesének hét hónapja született meg kisfia, jelenleg pedig az októberi budapesti világbajnokságra készül.

„Nagyon erős mezőny indult a viadalon. Örülök, hogy jól haladok a felkészüléssel, ezt ez az eredmény is tükrözi.” – nyilatkozta Magyarország eddigi egyetlen női világbajnoka, aki három fehéroroszországi meccse közül az elsőt nevezte a legnehezebbnek.

„A szülés után hamar a szőnyegen találtam magam, majd bajnokságot nyertem és azóta sokat dolgozunk azért, hogy a lehető legjobb formában lépjek szőnyegre októberben” – fogalmazott a jelenleg a 62 kilogrammosok között versenyző Sastin. – „Sűrűsödnek az edzőtáborok, és azok a versenyek, amelyek a felkészülést szolgálják, valamint az olyan rendezvények, melyek a világversenyhez kapcsolódnak. Ha nem külföldre kell mennem, akkor természetesen a leghűségesebb +edzőpartnerem+ egyfolytában velem van. Olivér imádja a birkózócsarnokok hangulatát.”

A budapesti világbajnokságot a Papp László Sportarénában rendezik október 20. és 28. között.

További tartalmak