Lőrincz Tamás: Nagyszerű érzés lenne érmet nyerni a hazai vb-n

Az olimpiai ezüstérmes birkózó nagyon reméli, testvérével együtt tudnak érmet szerezni a budapesti vb-n.

Október 20.-tól ismét jelentős sportesemény helyszíne lesz Budapest. Itt rendezik ugyanis a birkózó világbajnokságot, melyen Lőrincz Tamás szeretne dobogóra állni és nagyon bízik benne, ez testvérének, Viktornak is sikerülni fog.


Nagy dolog szerintem, hogy mindketten részt tudunk venni a hazai vb-n. Ugyanígy volt öt éve is, akkor neki sikerült érmet szereznie, remélem, most meglesz a családi két érem. 2014-ben már sikerült a taskenti vb-n mindkettőnknek bronzérmet nyerni, de azért hazai közönség előtt ezt megismételni, vagy valami fényesebbet nyerni, az pályafutásunk egyik legnagyobb sikere lenne” – mondta Lőrincz az M4 Sport Sporthíradójában.


Elárulta, kicsit át kellett alakítania a felkészülését, de a hozzáállása nem változott, ugyanazzal az elszántsággal és gőzerővel készül mint korábban, és bízik a legjobbakban.


Krasznai Máté a 2005-ös vb-n gyerekként még csak szurkolt a hazai versenyzőknek, most viszont már ő is induló. „Akkor még nagyon felnéztem a klasszisokra, még nem gondoltam bele, hogy egyszer majd én is birkózhatok abban a csarnokban. A mai napig ott van a szobám falán a 2005-ös és a 2013-as vb-nek a posztere. Nagyon nagy megtiszteltetés, hogy most én is itt lehetek” – mondta a fiatal versenyző.


 

A legjobbat várja magától, de nem akar hiú ábrándokat kergetni, egyelőre még nem a világbajnoki cím lebeg a szeme előtt, de mindenképp szeretne pontszerző helyen végezni.