Musorujsag
Élő Eredmények

Nemcsak a szőnyegre érkeznek világsztárok a birkózó-vb-re

MTI
A versenyek mellett a kísérő programokon is láthatnak világhírű sportolókat a nézők a szombaton kezdődő budapesti birkózó-világbajnokságon.

A szervezők tájékoztatása szerint itt lesz az amerikai Henry Cejudo, aki idén az UFC bajnoka lett 57 kilogrammban. Ő az első olyan ketrecharcos, aki korábban olimpiai bajnoki címet szerzett birkózásban, mégpedig Pekingben az 55 kilós szabadfogásúak között.

Henry Cejudo Henry Cejudóval is találkozhat, aki kilátogat a budapesti birkózó-világbajnokságra

Ugyancsak eljön az ukrán Irina Merleni, a sportág első női olimpiai bajnoka, illetve Budapestre érkezik az Egyesült Államokból Kennett Monday is, aki 1988-ban Szöulban arany-, 1992-ben Barcelonában olimpiai ezüstérmes volt szabadfogásban, 74 kilogrammban.

Irina Merleni Irina Merleni az első női birkózó olimpiai bajnok

A sztárokkal a Papp László Budapest Sportarénában kialakított szurkolói zónában találkozhatnak az érdeklődők vasárnap és hétfőn 16 és 17 óra között. A Fan Zone-ban ezenkívül további programokkal várják a nézőket. Lesz Grippen szimulátor és lézerfegyveres lövészet, az érdeklődők megtekinthetik a magyar olimpiai kiállítást, figyelemmel kísérhetik a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) bemutatóját, megismerkedhetnek a birkózó felszerelésekkel, kipróbálhatják a birkózószőnyeget. A hírességekkel lehet majd közös fotót készíteni, tőlük aláírást szerezni, lesznek könyvbemutatók, a legfiatalabbakat gyereksarok várja és bemutatkozik a lóversenypálya is.

A budapesti birkózó-világbajnokság küzdelmeit október 20. és 28. között élőben közvetíti az M4 Sport, a Duna World és az m4sport.hu.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Mindhárom kategóriában várható magyar érem a budapesti birkózó-világbajnokságon
A legtöbbet a hagyományoknak megfelelően a kötöttfogású csapattól várnak a szakvezetők, ám a szabadfogású és a női válogatottak kapitányai is bíznak az eredményes szereplésben a szombaton kezdődő budapesti birkózó-világbajnokságon, melyen minden idők legnagyobb mezőnye szerepel. A vb-t az M4 Sport és az m4sport.hu is közvetíti.
Birkózás
A birkózó-vb nagyobbá teszi az országot és brutális Budapest-reklám
Minden idők legnagyobb birkózó eseménye kezdődik meg szombaton Budapesten - jelentette ki az idei világbajnokságról Nenad Lalovic, a Nemzetközi Birkózó Szövetség (UWW) elnöke, aki biztos benne, hogy lesz oka gratulálni a magyar szervezőknek a jövő vasárnapi záráskor.
Birkózás
Utolsó simítások a birkózó-vb előtt Mátraházán
A szabadfogású és a női válogatott is Mátraházán végzi a felkészülés utolsó szakaszát a jövő szombaton kezdődő budapesti birkózó-világbajnokságra, melyen mindkét szakágban eredményes szereplést várnak a szakvezetők.
Birkózás