Bácsi Péter: A hazai vb-címemnek köszönhetem a díjamat

Versenyzőként, edzőként, egyetemi hallgatóként és magánemberként is helyt kell állnia 2019 során a tavalyi év legjobbjának megválasztott Bácsi Péternek.

(fotó: MTI/Koszticsák Szilárd) (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)


„Tényleg nagyon meglepő, de egyben nagyon megtisztelő dolog” – reagált díjára az M4 Sportnak a szerdán a Nemzetközi Birkózó-szövetség (UWW) által 2018 legjobb kötöttfogású birkózójának megválasztott Bácsi Péter.

A kétszeres világbajnok magyart pályafutása során második alkalommal találták az esztendő legjobbjának, amit hatalmas megtiszteltetésnek tart.

„Elsősorban a hazai vb-címmel sikerült kiérdemelnem a díjat. Korábban, mikor megkaptam, az Eb-t és a vb-t is megnyertem, viszont ez a hazai világbajnokság mindenen túltesz” – fogalmazott az októberi, Papp László Sportarénában aratott diadaláról.

Hangsúlyozta, nap mint nap megszenvedett a sikerért, amelyhez nagyban hozzájárult párja támogatása is. „Nagyon sok terhet levett a vállamról, miatta tudtam végigcsinálni az egész éves felkészülésemet.”

A 35 éves klasszis egy új szerepkörbe is belekóstol 2019-ben, hiszen Gulyás István szövetségi kapitány távozásával segédedzőként segíti majd Sike András munkáját, ráadásul az egyetemi padsorok között is helyt kell állnia.

„Bízom benne, hogy edzői pályafutásom is hasonlóan sikeres lesz, mint versenyzőként a tavalyi év. Sok feladat vár rám idén, hiszen a birkózás és az edzősködés mellett a Testnevelési Egyetemen is végzős hallgató vagyok, és hamarosan államvizsgáznom kell, és még ott van a magánéletem is, amely ugyanúgy időt követel.”