Torba ezüstérmes az Európa Játékokon

A kötöttfogásúak 60 kilogrammos kategóriájában szereplő Torba Erik ezüstérmet nyert a minszki Európa Játékok birkózótornáján.

A BHSE sportolója pénteken svéd, román, majd az elődöntőben georgiai riválist győzött le, a szombati fináléban pedig az oroszok világ- és Európa-bajnoki címvédőjével, Sztyepan Marjanyannal csapott össze.

Az orosz sztár állásból is nagyon veszélyes, lentről viszont szinte ellenállhatatlan, és ezt a döntőben is bizonyította. Torbának nyilvánvalóan az volt a célja, hogy aktív birkózással elkerülje az intést. Ez ugyanakkor csak közel másfél percig sikerült neki, akkor viszont le kellett hasalnia a szőnyegre, ahonnan Marjanyan pillanatok alatt összefogta és négyszer megpörgette, amivel 9-0-ás technikai tussal lezárta a meccset.

Csorba Erik csalódottan értékelt, mert nem sikerült a lenti védekezéssel megakadályozni ellenfele specialitását, pedig állásból szorosabb meccsre lett volna esélye.

A 23 éves birkózó a sportág első magyar dobogósa Minszkben, ahol egyúttal a magyar küldöttség 13. érmét szerezte meg (4 arany, 6 ezüst, 3 bronz).