Nyolc érmet hozott a hétvége a magyar birkózóknak

A magyar birkózóválogatott a dortmundi nemzetközi versenyen három, Varsóban pedig öt érmet nyert az elmúlt hétvégén.

A győztes Korpási Bálint (zöldben) az orosz Adam Kurak elleni küzdelem végén a kötöttfogásúak 71 kilogrammos súlycsoportjában a párizsi birkózó-világbajnokságon, az AccorHotels Arenában 2017. augusztus 21-én. Korpási Bálint a győzelemmel világbajnoki bronzérmet szerzett. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt Az utóbb bronzérmet szerző Korpási Bálint (zöldben) az orosz Adam Kurak elleni küzdelem végén a kötöttfogásúak 71 kilogrammos súlycsoportjában a párizsi birkózó-világbajnokságon (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)


A magyar szövetség hétfői beszámolója szerint a szeptemberi kazahsztáni olimpiai kvalifikációs világbajnokságra készülő csapat tagjai közül a nők és a szabadfogásúak a Lengyel Nagydíjon, illetve a Ziólkowski-emlékversenyen szerepeltek. Az idei Európa-bajnok Barka Emese (57 kg) négy győzelemmel a dobogó tetejére állhatott Varsóban, szabadfogásban Olejnik Pavlo (97 kg) ezüst-, Tóth Bendegúz (92 kg) pedig bronzérmes lett.

A kötöttfogásúak Dortmundban indultak, ahol a világ- és Európa-bajnok Korpási Bálint (72 kg) megnyerte a Német Nagydíjat, a junior és U23-as Eb-első Lévai Zoltán (77 kg) csak az olimpiai, világ- és Európa-bajnok orosz Roman Vlaszovtól kikapva második, Fritsch Róbert (72 kg), Szabó László (82 kg) és Lám Bálint (130 kg) pedig harmadik lett.