A Toro Rosso hamarosan bejelentést tesz

A Toro Rosso hamarosan hivatalosan is bejelentheti, milyen pilótapárossal vág neki a 2018-as szezonnak – hintette el a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko. Az egyelőre nem tűnik kérdésesnek, kik vezethetik majd a Honda-motorral szerelt autókat.

Toro Rosso (Fotó: Red Bull)

Bár egy ideig úgy tűnt – sőt, a bikások vezetői is utaltak erre – a Toro Rosso a következő szezonra is megtartja 2017-es pilótapárosát, néhány hónap leforgása alatt egyértelművé vált, mindkét ülést új versenyző kapja. Carlos Sainz ugyanis eligazolt a Renault-hoz (a váltásra pedig már az Amerikai Nagydíj előtt sor került), a több esélyt is kapó Danyiil Kvjatot pedig menesztették a csapattól.


Így fordulhatott elő, hogy – némi kavarodás után – az év utolsó futamainak a tavalyi GP2-es bajnok, Pierre Gasly, és a Forma–1 világába többéves sportautós kitérő után visszatérő, és az első versenyét 27 évesen teljesítő Brendon Hartley kettősével vágtak neki. A következető szezonnal kapcsolatban egyelőre nem érkezett hivatalos bejelentés, a csapatvezető, Franz Tost viszont már utalt rá, hogy nem változtatnak a jelenlegi pároson.


„Mindkét versenyző remek eszköz a csapat számára, ezért nem látom, hogy másokat ültetnénk az autóba a következő szezonra” – dicsérte a franciát és az új-zélandit, majd hozzátette, ez önmagában még nem biztos, hogy elég lesz a megtartásukhoz, arról ugyanis nem ő dönt majd. „Ahogyan azt korábban is mondtam, a Red Bull dönt, és ők fogják bejelenteni a dolgot.”


Pierre Gasly (Fotó: XPB)Pierre Gasly (Fotó: XPB)

Aggódnia azonban egyelőre egyik pilótának sem kell, a bikások ugyanis kijelentették, biztosan házon belülről választanak majd, juniorprogramjukban pedig jelenleg egy kiemelkedő tehetség sincs, aki elorozhatná előlük az F1-es ülést. A Hondával való együttműködés bejelentésekor felmerült, a japánok megpróbálhatják bejuttatni egyik fiatal védencüket, egyelőre azonban Macusita Nobuharu és Fukuzumi Nirei sem rendelkezik a debütáláshoz szükséges 40 licencponttal.


Valószínűnek tűnik tehát, hogy 2018-ban Gasly és Hartley is teljes szezont futhat. Persze, nem árt megvárni a hivatalos bejelentést, ami a Red Bull tanácsadója szerint hamarosan meg is érkezhet. „A Toro Rosso talán kiad egy közleményt, néhány fontos hírrel” – mondta, majd amikor megkérdezték, ez közvetlen a brazil hétvége után várható-e, hozzátette. „Gyanítom, de nem tudom, mikor láthatjuk. Most egyéb problémáink is vannak” – utalt a Renault-motorokkal kapcsolatos műszaki hibákra.