Musorujsag
Élő Eredmények

Erzsébet királynő lovaggá ütötte Mo Farah-t

Erzsébet királynő lovaggá ütötte Mo Farah-t

m4sport.hu
A jelenlegi legnépszerűbb brit atléta nem hazudtolta meg magát, legújabb érmével is Mobotolt.

Az atlétikáért tett szolgálatai elismeréseként II. Erzsébet brit királynő kedden lovaggá ütötte a négyszeres olimpiai bajnok és hatszoros világbajnok hosszútávfutó Mo Farah-t. A népszerű atléta a tőle megszokott pózolással ünnepelte az eseményt.

A Buckingham-palotában rendezett ünnepélyes ceremónián a szomáliai születésű sportoló a feleségével vett részt. Az esemény után a közösségi oldalán úgy fogalmazott, soha nem gondolta, hogy a futással ilyen magasságba juthat.

„Nagy megtiszteltetés, hogy őfelsége, a királynő lovaggá ütött” – írta Farah, aki mostantól a „Sir” előtagot használhatja neve előtt. A 34 éves atléta az idei, londoni világbajnokságon futott utoljára pályán, a jövőben utcai versenyeken szerepel majd.

Mo Farah (fotó:thesun.co.uk) Mo Farah (fotó:thesun.co.uk)

Farah kiemelte, amikor nyolcévesen Angliába érkezett, nem is tudott angolul, így óriási megtiszteltetésnek tekinti a kitüntetést. Elmondta, pályafutása során mindig arról álmodott, hogy olimpiai bajnok legyen.

„Ez egy különleges alkalom a feleségemnek is, ő az az ember, aki hosszú évek óta támogat engem és velem tart” – mondta Farah, aki a 2017-es világbajnokságon tízezer méteren diadalmaskodott. Félig viccesen azt is elárulta, a királynő előtt nem merte bemutatni jellegzetes Mobotnak nevezett mozdulatát, amikor két kezét a feje tetején érinti össze.

Mo Farah (fotó:tesun.co.uk) Mo Farah (fotó:tesun.co.uk)

További tartalmak