Magnussen: Nem barátkozni jöttem!

A Haas dán versenyzője, Kevin Magnussen nem foglalkozik a szurkolók és a riválisok egyre szaporodó kritikáival. Kiemelte, azért jött a királykategóriába, hogy eredményes legyen, nem azért, hogy barátokat szerezzen.

Kevin Magnussen (Fotó: XPB)

Az agresszív vezetési stílusáról ismert Magnussen idén több vitatott incidensbe is belekeveredett, melyek után nemcsak a rajongók, hanem vetélytársai is éles kritikával illették. A legemlékezetesebb Nico Hülkenberg, és Fernando Alonso megjegyzése volt: a német Magnussent tartja a mezőny legsportszerűtlenebb pilótájának, a spanyol pedig kijelentette, ebben minden rivális egyetért.


Megjegyzéseik után a különböző közösségi oldalakon is felkapott témává váltak Magnussen incidensei, és „piszkos húzásai”, az érintett azonban hidegen hagyják a róla alkotott negatív vélemények. Legyen szó az ellenfelek, vagy a szurkolók megjegyzéseiről. „Egy ideje már nem figyelem, mi történik a közösségi oldalakon” – jelentette ki az Ekstra Bladet című dán lapnak nyilatkozva. „Közszereplőként gyakran megemlítenek, és rengeteg üzentet kapsz.”
Kevin Magnussen (Fotó: XPB) Kevin Magnussen (Fotó: XPB)


„Frusztráló lehet, ha elolvasod ezeket, szóval az, hogy felhagytam vele, elég sokat segített. Nem érdekel, mit mondanak rólam. Ha valaki mondott valami negatívat, azt úgyis megtudom az újságíróktól, de különösebben ez sem zavar. Persze nem az a célom, hogy népszerűtlen legyek, de ha jó eredményeket akarsz, néha ki kell tenned a könyököd” – magyarázta.


Kiemelte, a királykategóriában nem barátokat akar szerezni, hanem jó eredményeket. „Idén elég sok versenyző panaszkodott rám, de nem is akarok azzal dicsekedni, hogy én vagyok a legnépszerűbb a mezőnyben. Csak az érdekel, amit az eredmények és a versenybírák mondanak. A szezon során pedig csak egyszer kaptam büntetést, szóval nem vagyok annyira rossz. Vannak barátaim a paddockban, de nem a versenyzők között. Az nem is működne. Szóval nem is akarok barátkozni” – zárta gondolatát.
Kevin Magnussen (Fotó: XPB) Kevin Magnussen (Fotó: XPB)