Musorujsag
Élő Eredmények

Mínusz 112 fokon gyógyul a Fradi tornásza

Mínusz 112 fokon gyógyul a Fradi tornásza

M4 Sport/m4sport.hu
Babos Ádám első keresztszalagja augusztusban szakadt el, de a különleges gyógymódoknak köszönhetően már a visszatérését tervezi.

Az augusztus végi, tajvani Universiadén Babos Ádám, a Ferencváros tornásza súlyos sérülést szenvedett. Egyik korlátgyakorlata utáni leérkezésénél elszakadt az első keresztszalagja. A műtét után pedig már javában zajlik a hónapokig tartó rehabilitáció.

Szeptemberben és októberben speciális eszközök és kezelések segítségével készül a majdani visszatérésre. Az egyik legkegyetlenebb gyógymód a kétkamrás hidegterápiás kamra, amely a regeneráció meggyorsítását igyekszik elősegíteni. Ádám az első kamrában fél percet tölt el mínusz 60 fokon, míg a másodikban mínusz 112 fokon négyet.

„Ez a hatodik alkalom, így kezdem már megszokni. Teljesen sose fogom, de egyre kellemesebb a hideg. Már az első kezelés után éreztem a hatását az edzőteremben, de a hétköznapokban is egyre jobban működik a térdem” – mondta a tehetséges tornász az M4 Sport Fradi TV című műsorában.

De hasonló kellemes elfoglaltság az antigravitációs futópad, ami a járás és a futás korábbi mechanikáját segíti elő. Ezzel a szerkezettel súly nélkül járhat, futhat. A tornacsarnokban azonban még csak gyógytorna vár rá, de bízik benne, minél előbb visszaszerzi azt az izomtónust, amit a sérülés során elveszített.

„Úgy érzem, jó úton vagyok és a titkos célom, hogy januárban teljesen visszatérhessek, de majd meglátjuk, mit szól hozzá a térdem” – mondta immár mosolyogva Babos.

További tartalmak