Musorujsag
Élő Eredmények

A Haladás tapasztalt játékosaira támaszkodik az új edző

A Haladás tapasztalt játékosaira támaszkodik az új edző

M4 Sport/m4sport.hu
A szlovák Michal Hipp első mérkőzésére készül a Haladás kispadján, miután menesztették a korábbi vezetőedzőt, Pacsi Bálintot. A szombathelyiek új mestere korábban hazája válogatottját is irányította, de a Slovan Bratislava csapatát is vezette, így tapasztalatban nincs híján. Az első ellenfél, amely ellen felkészítheti a zöld-fehéreket az újonc Balmazújváros lesz, amely a legutóbbi fordulóban meglepetés győzelmet aratott a Diósgyőrrel szemben.

Az 54 éves szakember már a feladat elfogadása előtt tisztában volt azzal, hogy milyen erőt képvisel a Haladás.

„Az utóbbi időben jobban figyeltem a magyar labdarúgást, több mérkőzést is élőben láttam. Amikor a Haladás megkeresett engem, nem sokat gondolkodtam, főleg, mert a tárgyalásoknak a tulajdonosokkal nagyon pozitív volt a hangulata. Az első mérkőzés amit láttam, az a Haladás és a Ferencváros összecsapása volt, ekkor már tudtam információkat gyűjteni a csapatról” –mondta Michal Hipp.

A szakember munkáját két magyar is segíti, Pinte Attila és Desits Szilárd. Elsődlegesen a keret korát és létszámát mérte fel a stáb.

„Ami leginkább meglepett az a csapat hatalmas létszáma. Ez nehezíti a munkánkat, hiszen így sokkal több játékost kell megismerni, kielemezni a képességeiket. Nem mindegy, hogy 18, vagy 26 játékos alkotja-e a keretet, ez egyértelmű. Amit nagyon hiányolok, az a középgeneráció. A csapatot vagy nagyon fiatal, vagy nagyon rutinos játékosok alkotják, szinte semmilyen átmenet nincs. Minden edzőnek fontos feladata, hogy fiatalokat építsen be a csapatba, de meg kell találni a megfelelő egyensúlyt. Két-három fiatalnak helye van a csapatban, de az nem lehet, hogy öt-hat tinédzserrel álljunk fel. A tapasztalt játékosoknak fontos feladatuk van a fiatalok mentorálásában, nagyon számítok Király Gábor és Halmosi Péter segítségére” – osztotta meg észrevételeit csapata összetételéről a Haladás új trénere.

A teljes beszélgetést a videóra kattintva tekinthetik meg.

További tartalmak