Musorujsag
Élő Eredmények

Ijesztőbb volt a valóságnál Vinícius sérülése

Ijesztőbb volt a valóságnál Vinícius sérülése

vidi.hu
Sem Vinícius Paulo, sem Pátkai Máté sérülése nem olyan súlyos, mint ahogyan azt a látottak alapján várni lehetett.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Costa Rica ellen 1–0-ra megnyert felkészülési mérkőzés 10. percében két Videoton-játékost is le kellett cserélni: Vinícius a harmadik percben összerúgott Varga Józseffel, Pátkainak pedig meghúzódott a combizma.

A székesfehérvári klub honlapjának tájékoztatása szerint mindkét játékos alapos orvosi vizsgálaton van túl. „A klinikai állapotuk sokkal jobb, mint amit a tv-ben látottak alapján vártunk. Pátkai Máté combizom-húzódást szenvedett, előreláthatólag 1-2 hét, mire ismét teljes értékű munkát végezhet, ha minden jól megy” – idézi a vidi.hu Kovács Tibor csapatorvost.

A szakember szerint Vinícius jó reflexmozdulatának és remek izomállapotának köszönheti, hogy nem sérült meg komolyabban. „Az ő sérülése egy nagyon súlyos sérüléssé fajulhatott volna, hiszen a térdizülete gyakorlatilag hátra feszült, ez pedig nem tartozik a fiziológiás élettani mozgáshoz. A következő napok gyógyulási folyamatai határozzák meg, hogy mennyit kell Viníciusnak kihagynia” – tette hozzá a csapatorvos.

További tartalmak