Vignjevics: Felmerült bennem, hogy lemondok

Nyáron az Újpest tulajdonosa még azzal az elképzeléssel vágott neki a szezonnak a csapattal, hogy a dobogót célozza meg, ehhez képest a lila-fehérek csak a tabella nyolcadik helyén szerénykednek, hullámzó teljesítményüknek köszönhetően. A hétvégén a bajnok Honvéd ellen szeretnék begyűjteni a három pontot, ami nem ígérkezik egyszerű feladatnak.

„Ez az utolsó esélyünk arra, hogy nyerjünk és elinduljunk felfelé a tabellán, hogy a célunkat elérjük. Lassan a bajnokság felénél járunk és a nyolcadik helyen állunk, ami elfogadhatatlan” – mondta Windecker József, az Újpest középpályása.

Utolsó öt mérkőzéséből csupán egyszer hagyta el győztesen a pályát a fővárosi együttes, ami távol áll az eredeti elképzelésektől, ezért több kritikát is kapott Nebojsa Vignjevics vezetőedző.

„Természetesen megfordult a fejemben a lemondás gondolata, amikor jöttek a nem várt, gyenge eredmények. Akadtak pillanatok, amikor az lett volna a legkönnyebb út, ha emelem kalapom, és minden problémát magam mögött hagyok. Másnap találhatnék egy új klubot, de ez nem én lennék” – kezdte mondandóját a lilák trénere.

A nyári átigazolási időszakban 14 új játékos érkezett a csapathoz, de a szakembernek azóta sem sikerült összeállítani megfelelően a gárdát. Azt is a szemére vetették, hogy nem képes a Videoton, vagy a Ferencváros szintjére emelni az Újpestet.

„Ha jobban megnézzük, akkor láthatjuk a különbséget a Ferencváros átigazolási politikája és a miénk között. Ők sokkal több pénzért kész játékosokat vásárolnak, míg mi lehetőséget, potenciált vásárolunk. A Fradi vagy a Videoton olyan játékosokat igazolt, mint Lazovic, vagy Scsepovic, akik korábban is folyamatosan magasabb szinten játszottak. Utol akarjuk érni őket, de ehhez idő kell. Nehéz lesz” – folytatta Vignjevics.

Az Újpest FC - Budapest Honvéd mérkőzést az M4 Sport csatornán élőben nézheti 15:30-kor.

A teljes beszélgetést a videóra kattintva tekintheti meg.