Musorujsag
Élő Eredmények

Nikolics nevét mélyen az emlékezetükbe véshetik az MLS-rajongók

Nikolics nevét mélyen az emlékezetükbe véshetik az MLS-rajongók

m4sport.hu/facebook.com
Az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokságban (MLS) szereplő Nikolics Nemanja első szezonjában sikert sikerre halmozott és most újabb elismerésben részesült.

A magyar labdarúgó-válogatottba két mérkőzésen két találattal visszatérő támadó 2016 decemberében igazolt a Chicago Fire együtteséhez, amely a 2015/2016-os szezonban a keleti főcsoport utolsó helyén zárta az idényt.

Nikolics leigazolása akkor még nem kavart túl nagy port, mivel nagyjából vele egy időben szerezte meg klubja a német világbajnok Bastien Schweinsteigert, az MLS-győztes Juninhót és az MLS All-Star Dax McCartyt, akik „ellopták” a szalagcímeket az Amerikában ismeretlennek számító magyar labdarúgótól.

Azonban ez nem maradt sokáig így. Nikolics első tíz mérkőzésén tíz találattal hívta fel magára a figyelmet, a szezon végén pedig klubrekordnak számító 24 góllal hódította el a liga gólkirályi címét. A 29 esztendős csatár – akit a Chicago-szurkolók az év játékosának választottak – teljesítménye nagyban hozzájárult, hogy a Chicago Fire a keleti főcsoport harmadik helyén kvalifikálta magát a rájátszásra, amelynek első összecsapásán vereséget szenvedett, így búcsúzott a sorozattól.

Nikolics Nemanja nevét már alaposan megismerték az MLS-szurkolók, most pedig mélyen az emlékezetükbe véshetik, mivel a magyar válogatott támadó elnyerte a sajtó (GOAL USA) által megszavazott, az MLS Év Újonca címet is.

További tartalmak