Musorujsag
Élő Eredmények

Dimitrovot élteti a bolgár sajtó

Dimitrovot élteti a bolgár sajtó

MTI
A bolgár sajtó dicshimnuszokat zeng Grigor Dimitrovról, miután a 26 éves teniszező vasárnap megnyerte a londoni ATP-világbajnokságot.

„Griso örömkönnyeket csalt több ezer bolgár szemébe az O2 Arénában és a tévéképernyők előtt” – utalt a tennis24.bg portál arra, hogy három bolgár tévécsatorna is élőben közvetítette a vb-döntőt, melyben az újdonsült nemzeti hős két és fél órás csatában gyűrte le a belga David Goffint.

„London királya”, „Világbajnok” – hirdették szalagcímeikben a hétfői lapok, míg Dimitrov szülővárosában, a 75 ezres lélekszámú Haszkovóban óriási örömünnep zajlott az utcákon.

Rumen Radev köztársasági elnök Facebook-oldalán gratulált a világranglista harmadik helyezettjének:
„Egy bolgár megmutatta, hogy sok munkával, kitartással, küzdőszellemmel és hittel milyen sikert lehet elérni.”

A balkáni országban Dimitrov előtt a legmagasabban jegyzett férfi játékos az ATP-rangsor 96. helyéig jutott Orlin Sztanoicsev volt 2000-ben. Női vonalon a Malejeva nővérek – Manuela, Katerina és Magdalena – valamennyien a top hatban szerepeltek, megteremtve a sportág népszerűségének alapjait Bulgáriában.

„Grigor sikeres példakép, az utóbbi években megsokszorozódott a teniszezni kezdő gyerekek száma nálunk” – mondta a jelenlegi helyzetről Georgi Doncsev, a Nemzeti Teniszközpont vezetője.

További tartalmak