Musorujsag
Élő Eredmények

Kondás: Kellene erősítés, hogy az NB I-ben bent maradjon a csapat

M4 Sport/m4sport.hu
Vasárnap a labdarúgó másodosztályban a remek formában lévő Kisvárda a listavezető MTK-t fogadta, és 1–0-ra nyert Lukács Raymond góljával. Ezzel Kondás Elemér csapata pontszámban befogta a még mindig első fővárosi kék-fehéreket.

Feczkó Tamás, az MTK mestere csalódottan értékelt az összecsapás után, mert úgy érezte, csapata jobb volt a mérkőzésen.

„Az egész mérkőzésen mezőnyfölényben játszottunk, az összecsapás 80 százalékát az ellenfél térfelén töltöttük. Egy megpattanó lövés és a kapu előtti határozatlanságunk miatt kaptunk ki, ettől függetlenül nagyon büszke vagyok a játékosaimra, hiszen nagyon jól játszottak.”

Kondás Elemérrel a Kisvárda 18 forduló alatt 43 pontot gyűjtött össze, amire kevesen számíthattak a bajnoki nyitány előtt. Jelenleg az MTK és a Kisvárda áll a feljutást jelentő első két helyen, ráadásul a harmadik helyezett Vác 13 pontos hátrányban van, így nem lenne alaptalan, ha esetleg téma lenne a csapat berkein belül az NB I-es tagság a jövő szezonra.

„Egyelőre nem foglalkozunk az NB I-el. Azzal foglalkozunk, hogy gyűjtögessük a pontokat, ami eddig jól sikerül. Aztán majd meglátjuk, hogy a végelszámolásnál mi lesz. Még hátra van 20 forduló, messze még a vége. A szezon elején tíz új játékos került a csapathoz. Akkor az volt a cél, hogy minél hamarabb összerakjuk őket. Emellett legalább olyan szinten akartunk szerepelni, mint tavaly, amikor éppenhogy lemaradt a feljutástól a klub. Most együtt van a társaság, akarják a sikert a fiúk. Megpróbálunk támadó focit játszani, bár a vasárnapi egy más mérkőzés volt, egy rangadó egy jó csapat ellen. Nem sikerült a tervezett támadójátékot produkálni, de pár helyzetet így is kialakítottunk, az egyiket sikerült berúgnunk, ezzel a mérkőzést is megnyertük” – elemezte csapata jelenlegi helyzetét Kondás Elemér.

A teljes beszélgetést a videóra kattintva tekintheti meg.

További tartalmak