Musorujsag
Élő Eredmények

Magabiztosan nyert az NBA-címvédő

Magabiztosan nyert az NBA-címvédő

MTI
A címvédő Golden State Warriors elsősorban Stephen Curry kiváló játékának köszönhetően hét ponttal győzött a Brooklyn Nets vendégeként az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA).

Curry 39 pontot, 11 lepattanót és 7 gólpasszt ért el a vasárnapi mérkőzésen, melyen csapata már az első negyedben meglépett riválisától, s végig vezetve győzött. Az oaklandieknél bokasérülés miatt hiányzott a kétszeres olimpiai bajnok Kevin Durant.

A Los Angeles Lakers újonca, Lonzo Ball 17. NBA-meccsén a második tripla dupláját érte el 11 ponttal, 16 lepattanóval és 11 gólpasszal. Ezzel ő lett Magic Johnson után a második a klubtörténelemben, aki első profi szezonjában több tripla duplára is képes volt. A Denvert verő kaliforniaiak dolgát megkönnyítette, hogy a Nuggetsből egy parázs vitát követően Mike Malone vezetőedzőt és a csapat legjobbját, Nikola Jokicot is kiállították a második negyedben.

Az Indiana három év után nyert újra Miamiban, a Pacers kezdőötöse 90-44-re bizonyult jobbnak a Heat alapembereinél.

A liga két legfiatalabb csapatának találkozóján a Phoenix legyőzte a vendég Chicagót, amely utóbbi hét meccséből hatodszor maradt alul.

Eredmények:
Los Angeles Lakers-Denver Nuggets 127-109
Phoenix Suns-Chicago Bulls 113-105
Minnesota Timberwolves-Detroit Pistons 97-100
Brooklyn Nets-Golden State Warriors 111-118
Miami Heat-Indiana Pacers 95-120
Toronto Raptors-Washington Wizards 100-91

További tartalmak