Musorujsag
Élő Eredmények

Rasmussen: Utálok veszíteni, a vb-n bárkit legyőzhetünk

Rasmussen: Utálok veszíteni, a vb-n bárkit legyőzhetünk

M4 Sport
„Ez a keret erősebb, mint az egy évvel ezelőtti" – nyomatékosította az M4 Sportnak adott interjújában Kim Rasmussen, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya. Az együttes a héten utazik Norvégiába egy utolsó felkészülési tornára a németországi világbajnokság előtt, a dán szakvezető pedig beszélt Tomori Zsuzsanna és Szucsánszki Zita bevethetőségéről, az utolsó simításokról és a vb-esélyekről.

„Tizennyolc fős a keret jelenleg, ők fizikálisan is rendben vannak, velük utazunk majd Norvégiába felkészülési tornára” – nyilatkozta az M4 Sportnak a kéziválogatott szövetségi kapitánya, Kim Rasmussen. A szakember elmondta, több védekező játékost szeretett volna a keretébe a tavalyihoz képest – úgy véli, az svédországi Eb-n a védekezésük volt a leggyengébb. A hétvégi norvégiai tornán Oroszországgal, Norvégiával és Dél-Koreával mérkőzhetnek meg Rasmussen tanítványai, azonban biztosan nem utazik a csapattal Tomori Zsuzsanna és Szucsánszki Zita.

a női kéziválogatott 19 fős kerete A női kézilabda-válogatott 19 fős kerete

„Tomori Zsuzsanna és Szucsánszki Zita játéka még mindig kérdéses, de ha szerencsénk van, a későbbiek során számíthatunk rájuk” – vélekedett a dán szakember, aki szerint arra is felkészültek, ha további sérülések sújtják a válogatottat, hiszen, mint mondta, kiváló kvalitású játékosaink vannak.

„Zita áll közelebb ahhoz, hogy csatlakozhasson a válogatotthoz, hogyha szükségünk lenne rá. Zsuzsi nagyon sokat dolgozik azért, hogy visszatérhessen. Ha egy héten belül nem is számíthatunk rá, a jövőben biztosan. Nyitva hagyom mindkettőjük számára az ajtót, de jelenleg arra a keretre fókuszálok, amely rendelkezésemre áll.”

Kevés edzés vár a magyar lányokra a következő időszakban, hiszen kemény meccseket játszanak majd Norvégiában, a tréningek nagy részét pedig videózással fogják tölteni.

„Igaz, hogy mindenki fáradt, de remek formában vannak. A klubcsapatok jó munkát végeztek az elmúlt egy esztendőben, ennek köszönhetően a lányok sokkal jobb fizikai állapotban vannak, mint tavaly. Kijelenthetem, ez a keret erősebb, mint egy évvel ezelőtt.”

A magyar női kézilabda-válogatott 2017-es vb-programja A magyar női kézilabda-válogatott vb-programja

A szakmai dolgokra is kitért a 45 éves tréner, elmondta, céljuk, hogy a védekezésük és játékuk tempója gyorsuljon, és támadásban is javulniuk kell. „Ha ezekben a játékelemekben jobbak leszünk, mint tavaly, akkor nagyon veszélyesek lehetünk mindenkire. Utálok veszíteni, a vébén bárkit legyőzhetünk, ha betartjuk az említetteket.”

Az M4 Sportnak nyilatkozott a válogatott két játékosa, Tóth Gabriella és Bódi Bernadett is. Tóth Gabriella kiemelte, bízik benne, hogy a játékosok ki tudják segíteni egymást a gödörből, Bódi pedig reméli, hogy a munka, amit elvégeztek, beérik a vb-re, és meg tudják valósítani álmukat, ami a legjobb négy közé jutás.

További tartalmak