Musorujsag
Élő Eredmények

A szegedi újoncok: Őrületes, amit értünk tesznek a szurkolók

A szegedi újoncok: Őrületes, amit értünk tesznek a szurkolók

M4 Sport
A szezon előtt komoly Bajnokok Ligája-tapasztalattal rendelkező kézilabdázókat igazolt a MOL-Pick Szeged. A bravúros Barcelona-verést követően a keddi bajnoki előtt lássuk, Stefan Rafn Sigurmannsson és Dmitrij Zsitnyikov hogyan áll a beilleszkedéssel.

Tavaly nyáron óriási volt a mozgás a Tisza-parton, több, mint tíz új játékost kellett beépíteni. Ezzel szemben idén mindössze ketten érkeztek az összecsiszolódott kerethez.

Az irányítótársat kapó Stas Skube is arra hívta fel figyelmet, mekkora a különbség az ő beilleszkedésük és Zsitnyikovék helyzete között. A Wisla Plocktól szerződtetett orosznak inkább a Juan Carlos Pastor által elvártak elsajátítása okoz nehézséget. A részletekbe merülő taktikai finomságokat „azt mondhatom, még mindig tanulom” – ismerte el.

Egyébként Sigurmannsson sem mozgott otthonosan azonnal a számára is ismeretlen szisztémában. „Eddig én csak az izlandi skandináv rendszerben szerepeltem, szóval ez egy kicsit különös volt nekem, mikor tanulni kezdtem. Azt gondolom, ez egy igazán jó rendszer.Ha működik, a legjobb.” Aligha vitatható álláspont.

A balszélsőt a szegedi meccsek atmoszférája is megfogta. „A szurkolók nagyszerűek, minden mérkőzés mind a hatvan percében velünk vannak – indokolta, miért tartja a világ egyik legjobb hangulatú csarnokának az otthonukat.  – Őrületes amit értünk tesznek, jó így játszani. Nem lehet azt mondani, hogy nem állunk készen, mert rendesen felspannolnak minket.”

Zsitnyikov komoly kihívásként tekint a korábbi kedvenc, Dean Bombac által hagyott űr betöltésére. „Mindenki azt mondja, ő volt a legjobb.Ez egy kérdés is magamnak, kész vagyok-e átvenni a posztot?” – dilemmázott. Érzése szerint a Szeged összeállt, „valamit el tudunk csípni ebben a szezonban”.

 

A Szeged keddi bajnokiját Cegléden élőben láthatja az M4 Sporton és az m4sport.hu-n.

K&H férfi kézilabda liga,
kedd, 17:45:
Ceglédi KKSE – MOL-Pick Szeged (élőben: M4 Sport,m4sport.hu)

 

További tartalmak