Musorujsag
Élő Eredmények

Ezt akarták, csak nem így – a rangadót eldöntő dudaszós kosár nyomában

Ezt akarták, csak nem így – a rangadót eldöntő dudaszós kosár nyomában

M4 Sport
Szó szoros értelmében a végletekig kiélezett csatában dőlt el a kosárélvonal hétvégi rangadója: a Körmend a dudaszó pillanatában döntötte a maga javára a Szolnok elleni találkozót. Az M4 Sport Kosárlabda Magazinjában a kosárközvetítések szakértője, a női válogatott szövetségi kapitánya, Székely Norbert elemezte a meccsdöntő utolsó támadást.

Székely onnan kezdte, hogy bár nem hallható tisztán, úgy veszi ki az utasításokból, hogy a végső támadás előtti időkérésben Gasper Potocnik, a hazaiak trénere arra kéri Davis-Smitht, hogy csak imitáljon elzárást, majd utána helyezkedjen szabad dobó helyzetbe, hogyha a labdás Hollins betörése nem sikerül, megjátszható legyen a döntő dobásra.

A támadás megkezdésével hét másodperccel a vége előttig kellett várnia Hollinsnak, nem véletlen neki, ő volt a Körmend legeredményesebbje.

Aztán egypontos Olaj-vezetésnél (73-74-nél), meg is indult a tervezett mozgás, de Davis-Smithnek nem jött be a testcsel, és valódi elzárást csinált, melyet egy váltással Ford és Kovács, a két szolnoki jól lereagált. Így a betörés sem sikerült, már-már reménytelen helyzetbe hozva a körmendi hátvédet, de a sarokból jól reagáló Wright a segítségére sietett.

Kovács apró helyezkedési hibáját kihasználva, ha nem is megbeszéltek alapján, de végül csak eljuttatta Davis-Smithhez a labdát, aki beleállt és innen már ismert a történet.

Székely erre mondta: „Látni kell, pont ezt akarták csinálni, csak nem így”.

Mindez képi világban:

Székely a győztes dobás kapcsán hozzátette, ilyen esetekben általában nem tiszta helyzetből kell célba venni a kosarat, ráadásul óriási stresszel is jár. Ritkán adódik erre lehetősége egy játékosnak, és csak a legjobbak képesek pontosan befejezni.

A találkozó megnyerésével a hazai együttes elvette a listavezető veretlenségét, egyben ledolgozta a vele szembeni ponthátrányát.

férfi kosár

A férfi kosárlabda NB I. küzdelmeit továbbra is figyelemmel követhetik az M4 Sport és az m4sport.hu élő közvetítéseiben, valamint a hétfőnként jelentkező Kosárlabda Magazinban.

További tartalmak