Musorujsag
Élő Eredmények

25 éves az MU történetének legnagyobb igazolása

25 éves az MU történetének legnagyobb igazolása

m4sport.hu
Eric Cantona csak öt évet töltött az Old Traffordon, de így is a második legjobb labdarúgónak tartják a klub történetében.

Számos világsztár megfordult a Manchester Unitedben a klub 1878-as alapítása óta. De az angol lapok szerint egy játékosnak sem volt akkora hatása a klubra, mint annak a francia labdarúgónak, aki 25 éve írt alá a csapathoz. Ő volt Eric Cantona.

1992-ben szerződött Angliába, hiába akarta őt a Liverpool is, a Leedset választotta, melyet bajnoki címig vezetett. Többek között az ő nevéhez kötődik a Premier League első mesterhármasa. Azonban nem jött ki Howard Wilkinson menedzserrel. Ez lett az MU szerencséje.

November 22-én már Ferguson edzette. Érkezésekor a United csak a nyolcadik helyen állt a tabellán, de a következő 26 mérkőzéséből mindössze kettőt veszített el, és végül 10 pontos előnnyel nyerte meg a bajnokságot. Mindezt 26 év után. Érdemeit lehetne sorolni, de elég talán annyi, öt évet töltött a klubnál, mialatt négy bajnoki címet és két FA Kupát nyert.

Csak 1995-ben nem lettek bajnokok, abban a szezonban, amikor Cantona nyolchónapos eltiltását töltötte, mert a Crystal Palace elleni bajnokin a kiállítását követően egy kung-fu rúgással támadt az őt szidalmazó szurkolóra. Mindenkit váratlanul ért, hogy 1997-ben, mindössze 31 évesen visszavonult.

Minden idők legjobb Manchester United játékosainak listáján a második helyen található Ryan Giggs mögött, megelőzve George Bestet és Bobby Charltont is.

További tartalmak