Musorujsag
Élő Eredmények

A Szeged szélsője szerint fejben voltak gondok a csapatnál

A Szeged szélsője szerint fejben voltak gondok a csapatnál

M4 Sport/m4sport.hu
A világ egyik legjobb edzőjének tartja a MOL-Pick Szeged spanyol mesterét Mario Sostaric, a csapat szélsője, aki a Sportreggeliben beszélt arról, minek köszönhető, hogy kijöttek a gödörből.

Kikecmergett a gödörből a MOL-Pick Szeged csapata, amely három vereség után előbb legyőzte a Barcelonát, kedden a bajnokságban pedig hozta a kötelezőt a Cegléd ellen.

Természetesen nagyon fontos sikerként értékelte a katalánok legyőzését a Tisza-partiak játékosa, Mario Sostaric is. A szlovén kézilabdázó az M4 Sportreggeli című műsorában elmondta, az egész csapatnak, de a szurkolóknak is nagy szüksége volt a győztes meccsre, amivel elmozdultak a holtpontról.

„Szerintem kijöttünk a gödörből. Jobb a hangulat, nagyon jó érzéseink vannak ez után, és mint csapat erősödünk ezzel a győzelemmel” – mondta. A szélső szerint ezúttal úgy játszottak, ahogy előre megbeszélték, és kijavították azokat a hibákat – elsősorban a védekezésben –, amik korábban a gondot okozták.

A zsinórban elszenvedett három vereséget követően edzőkérdésről pletykáltak Szegeden, de a 25 éves játékos csak nevetett a felvetésen. A világ egyik legjobb edzőjének tartja Juan Carlos Pastort, akitől rengeteget tanulnak. „A taktikai felkészülés például fantasztikus. Nem lennénk olyan jók nélküle” – így Sostaric, aki úgy véli, elsősorban fejben voltak problémák a csapatnál.

A szélső szerint a remek csapatvédekezés döntött a Barcelona ellen (Fotó: MTI/Ujvári Sándor)

A hétvégén a Kristianstad ellen lépnek pályára a szegediek, és persze csakúgy, mint előző találkozásuk alkalmával, ezúttal is győzni szeretnének, ami viszont nem lesz könnyű, hiszen kellemetlen stílusa van a svéd gárdának. A siker kulcsa most is bennük rejlik.

„Mindig ugyanaz volt a recept, és mindig ugyanaz lesz. Együtt kell harcolni, együtt kell küzdeni. A mentalitás, a hozzáállás, ez a lényeg, és bárkit megverhetünk.”

November elején egy fontos változás is történt a csapatnál, hiszen Zubai Szabolcs lemondott a csapatkapitányi posztról, amelyet a jövőben a svéd Jonas Källman tölt be, Sostaric szerint pedig jó helyre került a karszalag. „Szabinak saját döntése volt ez, és tiszteletben is tartjuk. Semmi nem változik a csapaton belül. Eddig Szabira hallgattunk, most Jonasra fogunk” – zárta sorait a szlovén szélső.

További tartalmak