Musorujsag
Élő Eredmények

Szenvedélyes és sikeres: díjat kapott Schumacher lánya

Express, Bild
Nemcsak Mick Schumacher jár édesapja nyomdokain, hanem lánya, Gina-Maria is, aki a lóerők helyett a lovak szerelmese, és most egy jelentős elismerést vehetett át.
Az Audi Generation Award díjazottjai, középen Gina-Maria Schumacherrel (Fotó: Audi Generation Award/Facebook) Az Audi Generation Award díjazottjai, középen Gina-Maria Schumacherrel (Fotó: Audi Generation Award/Facebook)

A Forma–3-ban szereplő Mick Schumacherről már jó ideje tudjuk, örökölte édesapja sport és versengés iránti szeretetét, s az ő nyomdokait követve szeretne eljutni egyszer a királykategóriáig. Nővére, a most 20 esztendős Gina-Maria kevesebbet szerepel a nyilvánosság előtt, ám szenvedélyének ő is a sportot választotta. Anyja lovak iránti szeretete ragadt át rá, s évek óta foglalkozik a western lovaglással (reining), melyben egyre nagyobb sikereket ér el. Idén nyáron a juniorok közt nyert világbajnokságot, s már kétszeres világbajnoknak és Európa-bajnoknak vallhatja magát.

Ezen eredményeiért kapott most elismerést. Szerda este Münchenben 11. alkalommal került sor az Audi Generation Awards elnevezésű díjátadó gálára, melyen a művészetek és a sport fiatal tehetségeit díjazzák. Nyertessé nem pusztán az elért eredmények alapján válhatnak a fiatalok, emberként is ki kell azt érdemelniük, így a szempontok között szerepel, hogy ki milyen példát mutat másoknak, s milyen emberi értékeket képvisel. Michael Schumacher és neje, Corinna már csak ezért is büszke lehet arra, hogy lányuk átvehette a sportolóknak járó díjat.

Hogy ő is a nyertesek között lesz, azt előzetesen a legnagyobb titokban tartották. Miközben más győztesek nevét már korábban kihirdették, a sportkategória legjobbjának kilétére csak a gálán derült fény. Gina-Maria a vörös szőnyegen sem jelent meg, interjúkat sem adott, csak a díj átvételekor mondott beszédet az 500 vendég előtt.

„Nagyon köszönöm, rendkívül boldog vagyok! Nem is igazán tudom, hogy mit kéne mondanom, ez annyira izgalmas és klassz érzés” – kezdte kissé lámpalázasan az efféle nyilvános szerepléshez nem szokott sportoló. „A zsűri mellett köszönöm a szüleimnek, akik mindig megajándékoztak a szeretetükkel és a támogatásukkal! Emellett köszönöm a csapatomnak is, amely mellettem áll!”

Mint elárulta, édesapjával ő is próbálkozott a versenyzéssel, ám végül mégis inkább anyja hobbija tetszett meg neki. „Egy szezonon át gokartoztam az édesapámmal. Élveztem, de a lovakat jobban szerettem.”

Gina-Maria Schumacher (Fotó: Gina Schumacher/Instagram) Gina-Maria Schumacher (Fotó: Gina Schumacher/Instagram)

Az alma messze azonban így sem esett a fájától. Gina nemcsak arcra idézi apja vonásait, saját sportját ugyanolyan alázattal és szenvedéllyel szereti, mint Michael a száguldást. „A lovak annyira nyugodtak és békések. Minden nap edzek, és minden alkalommal nagyon élvezem. Természetesen sok türelemre van szükség hozzá, és néha felteszem a kérdést, miért is csinálom ezt. De a lovak számomra mindent megadnak, megéri velük foglalkozni. Értük nem esik nehezemre fegyelmezettnek lenni, mert szeretem, amit csinálok. Emiatt korán kelni is megéri. Az iskolában persze még egy kicsit más volt…” – tette hozzá mosolyogva

Gina-Maria díjáról sokat elárul, ha csak pár korábbi nyertes nevét említjük: a világbajnok labdarúgók, Thomas Müller és Phillipp Lahm mellett a síelés német sztárja, Maria Höfl-Riesch is köszönetet mondhatott már az elismerésért ifjú tehetségként.

„Gina Maria Schumacher még fiatal, de máris nagyon sikeres” – mondta beszédében  a díjat átadó Michael Mronz. „Rendelkezik azzal, amire egy sportolónak szüksége van, jelesül a céltudatossággal, az alázatossággal a sporttal kapcsolatos feladatai iránt. És nem feledkezik meg a csapatról sem, amely körülveszi. Sok évvel ezelőtt a lovassporton keresztül ismerkedtem meg a Schumacher családdal, és nagyon örülök, hogy most átadhatom ezt a díjat.”

Az estnek három további díjazottja volt. A 30 esztendős világbajnok futballista, Sami Khedira jótékonysági díjat kapott a hátrányos helyzetű és beteg gyermekek, fiatalok támogatására létrehozott alapítványa munkájáért; míg a elismerésben részesült a 18 éves színész, Lea van Acken, valamint a 24 éves énekes, Wincent Weiss is.

További tartalmak