Musorujsag
Élő Eredmények

Jövőre sem marad vb nélkül Magyarország

Jövőre sem marad vb nélkül Magyarország

MTI
Áprilisban divízió I/A-s jégkorong-világbajnokságot, míg októberben birkózó-vb-t rendez Magyarország jövőre.

A jégkorong-válogatottat szinte biztosan telt ház várja majd a Papp László Sportarénában, míg a világ legjobb birkózói 2013 után látogatnak ismét a magyar fővárosba.

A nemzetközi versenyek sorát bővíti a vitorlázók Soling-, Dragon és Laser Radial Európa-bajnoksága, a teremíjász-Eb, de az utánpótlás-korosztályokban is számos hazai verseny lesz: Szombathelyen ifjúsági vízilabda-világbajnokságot, Debrecenben női kézilabda U20-as vb-t rendez Magyarország.

Az év során asztaliteniszben, vívásban, kajak-kenuban, öttusában, cselgáncsban és tornában rendeznek World Tour-, világkupa- vagy Grand Prix-viadalt Magyarországon, s májusban ismét Budapest ad otthont a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjének.

Februárban WTA-, áprilisban ATP-tenisztorna lesz a fővárosban, míg június második felében kerül sor a Red Bull Air Race műrepülő-sorozat budapesti viadalára. Az egyre nagyobb rangot kivívó Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjat július 2-án rendezik Székesfehérváron, a jövő évi Forma-1-es Magyar Nagydíjra pedig július 29-én kerül sor a Hungaroringen. Augusztusban kizárólag profi csapatok és válogatottak indulnak majd a 2.1-es kategóriára emelt Tour de Hongrie magyar kerékpáros körversenyen.

A magyar labdarúgó-válogatott az első alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetek Ligájában összesen három hazai mérkőzést játszik szeptember és november között, a Davis Kupa világcsoportjába 22 év után visszakerült magyar férfi teniszválogatott pedig február első hétvégéjén mérkőzik idegenben az idén döntős belgákkal.

A jövő évi versenynaptár három kiemelkedő eseménye a Phjongcshangban februárban sorra kerülő téli olimpia, a nyári oroszországi labdarúgó-világbajnokság, valamint az augusztusi, glasgow-i multisport Európa-bajnokság lesz.

További tartalmak