Musorujsag
Élő Eredmények

Darts-vb: a búcsúzó Taylort elsöpörte Cross

Darts-vb: a búcsúzó Taylort elsöpörte Cross

MTI
Az angol Rob Cross nyerte Londonban a darts-világbajnokságot, miután az újév első napján rendezett hétfő esti döntőben 7-2-re legyőzte a sportág legendáját, a 16-szoros világbajnok, pályafutása utolsó versenyén szereplő Phil Taylort.

A fogadóirodáknál Taylor volt valamivel esélyesebb, azonban a 27 éves Cross fantasztikus játékkal jutott el a fináléig, az elődöntőben a szakértők szerint minden idők egyik legjobb mérkőzésén 6-5-re győzte le a címvédő és világelső holland Michael van Gerwent.

Az első három szettben a londoni Alexandra Palace közönsége döbbent csendben figyelte, ahogy a 20. helyen kiemelt Cross átgázol a legendán (167-ről és 153-ról is kiszállt), a negyedik játszmára azonban feljavult az 57 éves Taylor játéka és szépített. Az ötödik szett elképesztően kezdődött, Taylor egyetlen dobásra került attól, hogy kilenc nyílból befejezze, de képtelen volt kiszállni végül, ezt Cross meg is bosszulta és behúzta a negyedik játszmát. A fantasztikusan kiszállózó Cross ellen egyszerűen nem volt ellenszer, s könnyedén diadalmaskodott.

Cross – aki polgári foglalkozása szerint villanyszerelő – csak 2016-ban szerezte meg a Pro Tour-kártyát.

Az 1,8 millió font (630 millió forint) összdíjazású viadalon 24 országból 72 játékos indult, a győztes Cross 400 ezer fonttal (140 millió forint), a második Taylor pedig 170 ezer fonttal (59,5 millió forint) lett gazdagabb.

További tartalmak