Musorujsag
Élő Eredmények

Dróth: Senki ne gondolja, hogy nekem nem fontos a válogatott

Dróth: Senki ne gondolja, hogy nekem nem fontos a válogatott

M4 Sport/m4sport.hu
Dróth Zoltán csak ideiglenesen mondta le a szereplést a legjobbak között, hazatérésével nyitott a folytatásra.

A hazai futsal legjobbja a sikeres győri évek után az idegenlégiós életet választotta. Dróth Zoltán azonban a kazah Almati együttesében nem találta meg számítását, visszatért, de nem Győrbe, hanem a Haladáshoz.

Elsősorban a család miatt döntöttem a váltás mellett. Hamarosan érkezik a második gyermekünk, ezért szerettem volna Magyarországhoz közeli helyen játszani. Csehország felé nézelődtem, itthonról is kerestek, és a Haladás ajánlata volt a legkomolyabb. Szeretnék a Haladással nagy dolgokat elérni, de igen kiegyenlített a hazai mezőny” – mondta hazatérése körülményeiről a 29 éves játékos az M4 Sportreggeli műsorában.

Elmondta, örül neki, hogy sikerült olyan csapathoz szerződnie, ahol minőségi munka folyik. Az Almatinál nem úgy alakult az idei év, ahogy szerették volna, és mivel február után már nem lett volna tétmeccse, így inkább a hazatérés mellett döntött. Egyébként is igen ingerszegény volt a kinti élet, de a tulajdonos bizalmáról biztosította és visszavárja a szezon után.

A sok hosszú utazás, valamint az időeltolódás miatt decemberben lemondta a válogatottságot. Hazatérésével viszont ismét számíthatnak rá.

„Jó ideig nincs világverseny, meglátjuk, mit hoz a jövő. Senki ne gondolja, hogy nekem nem fontos a válogatott. Szeretnék még benne játszani én büszke vagyok arra, hogy magyar vagyok” – mondta a jelenlegi első számú magyar futsaljátékos.

További tartalmak