Musorujsag
Élő Eredmények

Megalakult az UTE e-sport szakosztálya

MTI
Az Újpesti Torna Egylet is megalakította e-sport szakosztályát, az MTK és a Bp. Honvéd után a fővárosi klubok közül harmadikként.

Ezt Őze István, az UTE klubigazgatója és Zsigmond Barna Pál, Újpest alpolgármestere jelentette be kedden. Az alpolgármester ünnepélyesnek nevezte a pillanatot, amely véleménye szerint jól illik abba a folyamatba, amelynek keretében az önkormányzat támogatja az UTE szakosztályainak működését, létesítményeinek fejlesztését. Zsigmond Barna Pál emlékeztetett arra, hogy a klub az elmúlt év végén hatmilliárd forintos kormányzati támogatást kapott, ami – tájékoztatása alapján – a legnagyobb összeg a rendszerváltás óta. Hozzátette: azért is van nagy jelentősége az újabb szakosztály megalakulásának, mert az e-sport népszerű a gyerekek körében, másrészt a különböző sportágak jól kiegészítik egymást.

Őze István elmondta, az újpesti fiatalok a tavalyi év végén keresték meg a lila-fehér klub vezetését, hogy a jövőben szívesen e-sportolnának az UTE színeiben, s az elnökség áldását adta erre. Kijelentette, az új szakosztály önköltséges alapon működik, a klub egyelőre csak az egységes ruházatot biztosítja.

„Nem az eredményesség, hanem a lehetőség biztosítása a cél. Haladni kell a korral, s ha úgyis sok gyerek nyomkodja a kütyüket, miért ne csinálhatnák ezt UTE-színekben?” – fogalmazott Őze. A klubigazgató szerint ezzel a lépéssel magukhoz tudják kötni azokat a fiatalokat, akik Újpesttel, illetve a lila-fehér színekkel szimpatizálnak.

Homoki Csaba szakosztály-vezető arról beszélt, hogy más hazai klubokhoz hasonlóan ők is a virtuális labdarúgás, azaz a FIFA nevű játék felé orientálódnak, ezért először a 11 a 11 elleni játék kap náluk teret, de céljuk, hogy a jövőben más játékok is bekapcsolódjanak a szakosztály profiljába.

„Az UTE Pro Clubs csapatának magját Újpest-szurkolók, illetve Magyarország legmagasabban jegyzett csapata, a HUNcutok FIFA Pro Clubs tagjai adják majd” – jelentette ki a szakosztályvezető. Kiemelte: a 305 ezer Pro Club közül Magyarországról egyedüliként a HUNcutok vannak az első hatvanban a világranglistán, ahol jelenleg a 46. helyet foglalják el.

Homoki a távlati terveiket illetően kifejtette: szeretnének ott lenni a másodosztályú küzdelmek márciusi rajtján, újonnan induló egyesületként ugyanis nincs lehetőségük a legjobbak között szerepelni. Céljuk, hogy azonnal az első osztályba, később pedig a nemzetközi porondra jussanak.

További tartalmak