Musorujsag
Élő Eredmények

A nemzetközi paralimpiai bizottság vezetőit fogadta Orbán Viktor

M4 Sport/MTI
Budapestre érkezett Andrew Parsons, a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság brazil elnöke, akit Orbán Viktor miniszterelnök is fogadott az Országházban - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A megbeszélésen részt vett Sir Philip Craven, az IPC korábbi elnöke, Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Szekeres Pál miniszteri biztos, Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke és Szélesi-Kővári Ágnes, a Magyar Paralimpiai Bizottság sportigazgatója is.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök és Andrew Parsons, a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság brazil elnöke az Országházban 2018. február 22-én. A megbeszélésen részt vett Sir Philip Craven, az IPC korábbi elnöke, Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Szekeres Pál miniszteri biztos, Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke és Szélesi-Kővári Ágnes, a Magyar Paralimpiai Bizottság sportigazgatója. (MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Botár Gergely) A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök és Andrew Parsons, a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság brazil elnöke az Országházban 2018. február 22-én. A megbeszélésen részt vett Sir Philip Craven, az IPC korábbi elnöke, Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Szekeres Pál miniszteri biztos, Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke és Szélesi-Kővári Ágnes, a Magyar Paralimpiai Bizottság sportigazgatója. (MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Botár Gergely)

A magyar Országgyűlés képviselői tavaly december 12-én egyöntetűen támogatták a kulturális bizottság ötpárti kezdeményezését, és egyhangúlag elfogadták, hogy február 22-e a Magyar Parasport Napja legyen. Az idei, elsőként megrendezett eseménysorozatra érkeztek Magyarországra az IPC vezetői, akik részt vesznek a Várkert Bazárban sorra kerülő konferencián és gálavacsorán.

Szabó László az M4 Sportnak nyilatkozva elmondta, a fogyatékos emberekre nem szánakozva, hanem erőforrásként kellene tekinteni, akik a maguk módján tesznek hozzá „közös dolgainkhoz”.

További tartalmak